fbpx

Enter your keyword

post

Dezvoltatorul belgian Speedwell a atras un credit „verde” pentru un proiect rezidențial în nordul Capitalei

Dezvoltatorul belgian Speedwell a atras un credit „verde” pentru un proiect rezidențial în nordul Capitalei

Garanti BBVA i-a acordat un credit „verde” dezvoltatorului belgian Speedwell pentru prima fază a proiectului rezidențial THE IVY, care va fi situat în zona de Nord a Bucureștiului, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

Acest proiect rezidențial este certificat de Romania Green Building Council în conformitate cu standardele internaționale „GREEN HOMES”.

„Proiectele rezidențiale verzi care beneficiază de acest tip de finanțare oferită de Garanti BBVA în cooperare cu RoGBC reflectă angajamentul băncii pentru sustenabilitate, similar cu alte produse de finanțare verde puse la dispoziția clienților băncii, cum ar fi creditul ipotecar Eco House”, conform sursei citate.

Certificarea internațională obținută de Speedwell pentru acest proiect este validă în Uniunea Europeană, America de Sud, Africa și Asia și include atât cerințele impuse în Taxonomia UE, cât și o serie de cerințe suplimentare.

Printre acestea se numără testarea și monitorizarea calității aerului din interior și a nivelului de radon înainte de ocuparea clădirii, rezistența la foc, optimizarea energetică, gestionarea, monitorizarea în etapele de post construcție și operare, reguli interne de operare sustenabilă a clădirii  pentru proprietari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.