fbpx

Enter your keyword

post

Deloitte Romania

Deloitte Romania

Deloitte Romania

Sustenabilitatea înseamnă viziune și angajament pentru business și dincolo de el, pentru economii și societăți durabile și prospere, iar generația noastră are misiunea de a capitaliza ‘furtuna perfectă’ a ultimilor ani în strategii responsabile pentru viitor. Aducând în România experiența rețelei globale Deloitte, ne asistăm clienții în a gândi și implementa planuri ‘verzi’ funcționale și, fie că vorbim despre decarbonizare, economie circulară, raportare ESG sau ‘green finance’, construim expertiză locală și o împărtășim cu parteneri publici și privați, din mediul academic și din societatea civilă, spre a contribui, prin leadership colectiv, inclusiv în comunitatea agregată de Ambasada Sustenabilității, la efecte sistemice, pentru o tranziție eficientă și justă.

Sorin Elisei, Director, Liderul practicilor de sustenabilitate și energie, Deloitte România

Deloitte deține un vast portofoliu de servicii și clienți pe piața sustenabilității la nivelul Europei Centrale, gestionat de o echipă de peste 150 de profesioniști, și expertiză consolidată, inclusiv în țara noastră.

Deloitte România sprijină companiile, precum și instituțiile și autoritățile publice, în dezvoltarea practicilor de sustenabilitate în domenii cheie, între care strategii și raportare ESG, decarbonizare, economie circulară, finanțare sustenabilă (“green finance”) sau sector public verde (“green public sector”), contribuind cu expertiză validată internațional la definirea planurilor de măsuri și integrarea sustenabilității în activitățile curente, la îndeplinirea cerințelor de raportare și/ sau reglementare sau la dezvoltarea unor foi de parcurs care să ajute tranziția actorilor privați sau instituționali către o dezvoltare durabilă.

Deloitte România a participat la elaborarea analizei grupului de lucru constituit la nivelul Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială pentru sprijinirea finanțării verzi, precum și la elaborarea, sub coordonarea Administrației Prezidențiale, a raportului „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”.

La nivel global, Deloitte s-a angajat în toate cele trei inițiative principale ale Grupului Climatic care sprijină avansarea tranziției către energia electrică din surse regenerabile (RE100), adoptarea vehiculelor electrice (EV100) și eficiența energetică/ productivitatea (EP100) și este membru al Coaliției „First Movers” și al Alianței Financiare Glasgow pentru Net Zero.

Joseph Uzucoglu, CEO Deloitte Global, este membru al Alianței liderilor CEO din domeniul climei al Forumului Economic Mondial.

Deloitte este furnizor de soluții acreditat Silver de Carbon Disclosure Project/ CDP și membru CERC, în grupul de lucru Energie și Emisii CO2. Țintele de decarbonizare ale Deloitte sunt validate de către Science Based Targets initiative/ SBTi.

***

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 415.000 de profesioniști la nivel mondial.

Obiective de Dezvoltare Sustenabilă Susţinute