fbpx

Enter your keyword

post

Davos 2022: Microsoft, Alphabet, Ford și Enel se alătură unei liste de 50 de companii care vizează un lanț de aprovizionare mai „verde”

Davos 2022: Microsoft, Alphabet, Ford și Enel se alătură unei liste de 50 de companii care vizează un lanț de aprovizionare mai „verde”

Microsoft, Ford Motor Company, Alphabet și Enel sunt câțiva dintre marii jucători care s-au alăturat asocierii cunoscute drept „First Movers Coalition”, asumându-și angajamente importante cu privire la decarbonizarea unor sectoare din economie care sunt responsabile la un loc pentru 30% din totalul emisiilor globale, potrivit weforum.org.

Foto: Evangeline Shaw / Unsplash

Coaliția este condusă de World Economic Forum și de guvernul american, fiind lansată de președintele Joe Biden. Aceasta vizează decarbonizarea unor industrii precum aluminiu, aviație, industria chimică, industria cimentului, transportul naval, industria siderurgică și transportul rutier de mărfuri.

Noii membri și-au anunțat apartenența la Davos 2022, iar lista totală a coaliției a ajuns la peste 50 de companii. Capitalizarea totală de piață a acestor companii se ridică la 8.500 de miliarde de dolari, ceea ce face ca semnalul înspre decarbonizare să fie unul cu atât mai semnificativ.

Printre noile angajamentele anunțate: Alphabet, Microsoft și Salesforce vor investi cumulat 500 de milioane de dolari în tehnologii de îndepărtare a carbonului (CDR); Boston Consulting Group vrea să elimine 100.000 de tone de carbon; Ford Motor Company și Volvo Group au promis că 10% din achizițiile lor primare de aluminiu vor fi reprezentate de aluminiu cu o amprentă cât mai redusă de carbon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.