Enter your keyword

post

Criza costului de trai împinge încă 71 de milioane de persoane înspre sărăcie extremă

Criza costului de trai împinge încă 71 de milioane de oameni din cele mai sărace țări ale lumii înspre pragul de sărăcie extremă, ceea ce ar duce totalul la nivel global la 1,7 miliarde de persoane aflate în această situație, conform unui raport publicat de Programul de Dezvoltare al Națiunilor Unite (UNDP), citat de Reuters.

Foto: Mihaly Koles/Unsplash

Achim Steiner, administratorul UNDP, a avertizat că o analiză pe 159 de țări a scos la iveală că o creștere generalizată a prețurilor a lovit deja puternic în 2022 în locuri precum zona Balcanilor, Africa Subsahariană, Asia și nu numai.

UNDP susține că este nevoie de măsuri diferențiate. În timp ce oamenii cei mai vulnerabili din țările sărace au nevoie de ajutor financiar direct, sub formă de bani, națiunile mai bogate sunt încurajate să prelungească programele de amânare a plății datoriilor implementate la începutul pandemiei de Covid-19.

Criza costului de trai împinge rapid milioane de oameni înspre sărăcie și chiar înspre foamete. (…) În acest context, amenințarea neliniștii sociale crește în fiecare zi”, a notat Achim Steiner. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.