fbpx

Enter your keyword

post

CONIL Steaua Swimming League, 28 mai 2022, Bazinul de înot al CSA Steaua București

CONIL Steaua Swimming League, 28 mai 2022, Bazinul de înot al CSA Steaua București

Bazinul de înot al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București devine un loc în care, timp de două ore se vor preda cele mai frumoase lecții ale prieteniei, acceptării și toleranței!

Proiectul Asociației Conil „Transformăm orice dizabilitate în abilitate!”, participant la Swimathon București 2022, se bucură de sprijinul impresionant al copiilor înotători de performanță ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Asemenea ediției trecute a Swimathon-ului, bazinul de înot al Clubului Sportiv Steaua București se transformă într-un inpresionant ”ocean al binelui” în beneficiul copiilor cu dizabilități ai Asociației CONIL.  Copiii minunați ai CSA Steaua București,  organizați în patru echipe participă și în acest an la  Swimathon 2022 făcând valuri de bine în beneficiul copiilor speciali.

“Copiii cu autism pot face aceleași lucruri ca și noi, sunt copii perfect normali dar care au însă anumite vulnerabilități. Am crescut alături de ei pentru că mama mea obișnuia să mă ia cu ea la Centrul de recuperare a copiilor cu autism și astfel am cunoscut această lume specială. Visul meu, pe lângă acela de a deveni un mare campion al lumii, este acela de a folosi imaginea mea și tot ceea ce am învățat, în a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși, inclusiv pe acești copii minunați ”,  declara în iunie 2021 David Popovici, omul care dovedește că orice este posibil dacă ai mindsetul potrivit.

Evenimentul  „CONIL Steaua Swimming League” este unul impresionant în care copiii înotători vor face o extraordinară demonstrație inedită de înot urmând ca mai apoi să-și schimbe hainele de sportivi în cele de antrenori pentru o parte dintre copiii beneficiari ai proiectului CONIL.

Alături de copiii înotători de performanță, șase practicante de înot sincron la clubul Bucharest Sport Club vor încânta publicul prezent cu o extraordină demonstrație.

Alături de cele patru echipe de înotători fundraiseri ai Clubului Militar se va afla și echipa INVICTUS România formată din militari răniți în teatrele de operații, înotând și ei în beneficiul copiilor Lumii CONIL pentru a căror recuperare sunt necersare mii de ore de terapie.

La finalul demonstrațiilor copiii speciali ai Asociației CONIL vor fi invitați în bazin pentru prima lor lecție de înot, parte a programului gratuit de recuperare și integrare prin sport.

Toți copiii participanți, tipici și cu nevoi speciale vor avea parte o zi plină de surprize! Cu toții vor fi premiați de Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, doamna Camelia Potec dar și de Președintele Clubului Militar, domnul Răzvan Ștefan Bichir. Iar pentru ca ziua copiilor să fie și mai veselă, aceștia vor primi cadouri de la sponsorii evenimentului și vor face poze la „Oglinda magică”, ocazia de a-și mai crea o amintire de neuitat!

Sunt impresionată de desfășurarea de forță a acestor copii, de creativitatea lor, de implicarea și mobilizarea extraordinară a comunității din jurul acestor copii, dar mai ales de bucuria și entuziasmul de a face bine, de a ajuta, de a întinde o mână copiilor cu nevoi speciale spre a-i aduce cu un pas mai aproape de lumea noastră. Le mulțumesc tuturor, și știu că gestul lor va fi cu siguranță răsplătit!“Adela Hanafi, președinta Asociației CONIL.

„Sunt deosebit de onorat să fim din nou alături de partenerii și prietenii noștri de la Asociația CONIL dar mai ales de copiii cu nevoi speciale, punând și noi umărul la susținerea programelor de recuperare dezvoltate de CONIL. Toți copiii au dreptul de a își trăi copilaria fericiți, sănătoși, fără griji. Pentru că stă în puterea noastră să schimbăm lumea, vă invit pe fiecare dintre voi să îi susțineți pe Campionii Stelei dar și pe campionii CONIL, donând pentru programele gratuite de recuperare și integrare prin sport, arte, muzică și digitaizare dezvoltate de Asociația CONIL!“ – a declarat președintele CSA Steaua, domnul Răzvan Ștefan

 Oricine își dorește să susțină inițiativa impresionantă a acestor copii campioni atât în apă cât și pe uscat, o pot face printr-o donație direct pe unul din linkurile

https://swimathonbucuresti.ro/echipa/ambitiosii-steaua-inot
https://swimathonbucuresti.ro/echipa/delfinasii-steaua-inot
https://swimathonbucuresti.ro/echipa/luptatorii-steaua-inot
https://swimathonbucuresti.ro/echipa/rechinii-steaua-inot