Enter your keyword

post

Congresul Național cu participare internațională de Medicina Stilului de Viață al Societății Române de Medicina Stilului de Viață realizat in colaborare cu Fundația Dan Voiculescu și Lifestyle Medicine University Foundation

Societatea Română de Medicina Stilului de Viață (Romanian Society of Lifestyle Medicine) și Fundația Dan Voiculescu are onoarea și bucuria să anunțe organizarea celui de-al doilea congres național cu participare internațională  de Medicina Stilului de Viață în perioada 27 -29 Septembrie 2023 care va avea loc online, sub denumirea:

Boli letale moderne: Abordăm simptomele sau cauzele?

 Cu acest prilej, personalități marcante ale vieții medicale românești și internaționale din domeniul medicinei stilului de viață vor prezenta subiecte din aria lor de experiență profesională în practicarea medicinei stilului de viață.

Medicina Stilului de Viață reprezintă utilizarea abordărilor terapeutice bazate pe dovezi, cum ar fi o dietă bazată predominant pe alimente vegetale integrale (whole-foods plant-based) activitatea fizică regulată, somnul adecvat, gestionarea stresului, evitarea utilizării substanțelor de risc, conexiunea socială, spiritualitatea și folosirea altor modalități ne-medicamentoase pentru a trata, preveni și chiar determina reversia bolile cronice netransmisibile legate de stilul de viață al individului.

Incidența diabetului de tip 2, a afecțiunilor neurologice degenerative, a bolilor cardiovasculare, a cancerelor, a bolilor respiratorii cronice și a obezității va crește substanțial în deceniile următoare. Costul global al bolilor legate de stilul de viață va fi de aproximativ $47 trilioane până în 2030!

Medicina modernă, cu tehnologia sa și noile medicamente care apar continuu, nu vor putea împiedica și depăși marile pericole ale unui stil de viață nesănătos. În ultimele câteva decenii, lumea medicală a experimentat schimbări dramatice în patogeneza bolii. Vedem că povara bolilor se schimbă de la progresele în imunizări și descoperiri de medicamente la boli cronice netransmisibile determinate de stilul de viață, care afectează acum sistemele de sănătate. Obiceiurile noastre zilnice ne influențează semnificativ sănătatea și calitatea vieții pe termen scurt și lung.

Un răspuns la bolile cronice netransmisibile legate de stilul de viață este medicina stilului de viață, ramura medicinei bazată pe dovezi care caută să ajungă la cauza principală a bolilor. În cadrul evenimentului  organizat de către RSLM, vom împărtăși studii practice și bazate pe dovezi care arată cum, în multe cazuri, aceste boli pot fi tratate cu obținerea regresiei acestor patologii prin intervențiile în stilul de viață. 

Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață a luat ființă în 2019, ca o nestăvilită dorință de a aduna la un loc membri care sunt pasionați de nevoia urgentă de a transforma sănătatea românilor și a sistemului de sănătate românesc. Organizația noastră răspunde nevoii unei educații de calitate și calificării în practica clinică a Medicinei Stilului de Viață prin dezvoltarea și promovarea de evenimente educaționale, cursuri, unelte, resurse, și campanii concepute pentru a susține cauza Medicinei Stilului de Viață.

Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață este organizația soră a American College of Lifestyle Medicine în cadrul Lifestyle Medicine Global Alliance, este membră a European Lifestyle Medicine Council, membru fondator al World Lifestyle Medicine Organization și este afiliată Asociației Medicale Române.

Câteva subiecte medicale care vor fi abordate:

 • Cum stilul de viață prevalează asupra genelor
 • Dieta și cancerul
 • Inima medicinei stilului de viață: relație și conexiune în schimbarea comportamentului de sănătate
 • De ce este esențială integrarea medicinei stilului de viață în curriculumul școlilor medicale și nu numai?
 • Știința reversiei diabetului de tip 2 prin intervenția în stilul de viață
 • Medicina stilului de viață în oncologie
 • Rolul emoțiilor în reversia bolilor cronice
 • Controlul tensiunii arteriale crescute fără medicamente
 • Reversia depresiei
 • Înțelegerea cauzelor și remediilor bolilor autoimune
 • Resetarea ceasului cu nutriție
 • Scaderea incidenței și progresiei demenței
 • Abordarea holistică a pacientului
 • Știința în Medicina Stilului de Viața
 • Nutriția ca medicament
 • Tehnici de management ale stresului în medicina stilului de viață
 • Igiena somnului
 • Activitatea fizică ca medicament
 • Sănătate emoțională și psihologia pozitivă
 • Relații sociale
 • Este glutenul un inamic?

De ce este acest Congres unic?

Provocarea medicilor și a profesioniștilor din sănătate în ajustarea activității lor cotidiene de a integra Medicina Stilului de Viață în practica lor curenta este reală. Lectorii invitați în cadrul Congresului RSLM vă vor prezenta strategii, aptitudini și protocoale pentru a vă facilita integrarea medicinei stilului de viață în practica dumneavoastră curentă.

Dintre numele sonore la nivel mondial in domeniul Medicinei Stilului de Viață care vor paticipa la acest eveniment extraordinar amintim:

Prof. T. Colin Campbell, Dr. Michael Klaper, Prof. Labros Sidossis, Dr. Rob Lawson,  Dr. Dean Ornish, Dr.Michael Greger, Dr. Caldwell Esselstyn, Dr. Scott Stoll, Brenda Davis, Prof. Darren Morton, Tomas Vaiciunas, Simon Matthews, Dr. Tamami Shirai, Dr. Bernardo Barata.

Parteneri:

 Lifestyle Medicine Global Alliance, European Lifestyle Medicine Council, World Lifestyle Medicine Organization, Mediterranean Lifestyle Medicine Institute, Global Positive Health Institute, Lifestyle Prescriptions University, Asociația Medicală Română, Institutul de Antropologie FR. I. RAINER”, Ambasada Sustenabilitatii, Colegiul Fizioterapeuților din România, Esensis, NutritIO, Virgil Films, Natura Umana Film, Integrative Life, FREE, Viața, si multi altii.

Cine poate participa?

Acest eveniment unic se adresează: medicilor, asistenților medicali, farmaciștilor, nutriționiștilor și dieteticienilor, psihologilor, fizioterapeuților, antrenorilor de fitness și de sănătate, studenților, biologilor, biochimiștilor și nu în ultimul rând, tuturor celor care sunt interesați de conceptul unui stil de viață sănătos.

Pentru înscrieri și pentru mai multe informații, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon 0774 664 010 sau la adresa de email: rslm.office@gmail.com și să accesați website-ul nostru: https://lifestylemedicineromania.org/congress-lifestyle-medicine-2023/.

Vă așteptăm cu mare drag la eveniment,

Dr. Emanuela Mercore Huțanu, Președinte RSLM

Dr. Radu Băila, Vice Președinte RSLM, Coordonator Științific al Congresului

Psiholog Atena Stoica, Vice Președinte RSLM