fbpx

Enter your keyword

post

Congres multidisciplinar la ediţia a II a, dedicat informării şi conştientizării cauzelor, consecinţelor, cât şi intervenţia in  TMD – TULBURĂRILE DE DEGLUTIŢIE ŞI MASTICAŢIE

Congres multidisciplinar la ediţia a II a, dedicat informării şi conştientizării cauzelor, consecinţelor, cât şi intervenţia in TMD – TULBURĂRILE DE DEGLUTIŢIE ŞI MASTICAŢIE

Asociaţia AZİ COPİL – MÂİNE ADULT organizează ediţia a II -a evenimentului naţional multidisciplinar  medical-terapeutic “CONGRESUL D.İ.P. : Dizabilitate-Incluziune-Perspective”. 

Evenimentul va avea loc în Bucuresti, în zilele de 26 si 27 Mai 2023, între orele 9.00-17.00, în incinta Bibliotecii Naţionale a României – Sala Mircea Eliade, cu acces din Bulevardul Unirii Nr.22. 

Scopul acestui Congres este de marca în doua zile de manifest stiinţific în contextul unor lacune academice şi lipsa de standarde profesionale pe competenţe terapeutice in reabilitare, un reper  informaţional și de conștientizare a Cauzelor, Consecinţelor și Intervenţiei în TMD – Tulburarea de  Masticaţie și Deglutiţie sau Disfagie, prin lectori consacraţi si specialisti practicieni de seama, reuniţi pentru Medici de familie, Medici de Recuperare, Logopezi, Fizioterapeuţi, Kinetoterapeuţi ori alte categorii:  studenţi, medici rezidenţi, părinţi/aparținători de pacienţi cu TMD, sau altele. 

Lipsa evaluarii corecte şi complete pentru stabilirea afectiunii TMD – Tulburarea de Masticaţie și  Deglutiţie sau Disfagie cat şi lipsa terapiilor recuperatorii pe deglutiție poate duce la complicații severe  precum asfixia mecanica((sufocare, asfixii cu bol alimentar, inec), malnutriția ori pneumonie, şi sunt extrem  de importante opțiunile de tratament recuperator disponibile pentru aceasta afecţiune invizibila, dar  existenta. 

TMD sau disfagia poate fi cauzată de o serie de afecţiuni medicale, cum ar fi boli neurologice, boli ale  esofagului sau ale gâtului, boli ale mușchilor și nervilor care controlează deglutiţia şi multe altele, la  pacienţii : 

nascuţi cu malformaţii congenitale 

pacienţi cu spitalizari prelungire supusi frecvent procedurilor medical-chirurgicale pacienţii post-traumatic in urma AVC, accidente auto, casnice, altele 

Obiectivul general al programului îl reprezintă abordarea concretă a subiectelor de interes major şi  susţinerea continuă a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din România, o categorie foarte vulnerabilă acum  până să devină adulţi cu o viaţă sanatoasă, echilibrată şi cu perspective largi pentru imbunatatirea calitatii  vietii. Această evoluţie este posibilă doar cu SPRİJİN, EMPATİE, COMUNİTATE, İNFORMARE continuă şi  cu ghidaj, pentru acces la orientarea îmbunătăţirii calităţii vieţii.  

Structura Congresului D.İ.P. 2 va include un maraton de paneluri medicale si terapeutice recuperatorii, într-un cadru științific integrativ cu sesiuni deschise de întrebări, întâlniri, sfaturi utile şi opţiuni terapeutice alternative şi complementare, ce se va desfasura astfel:

Ziua I – 26.05.2023 Sectiunea  

Cauze & Consecinte  

medicale

Ziua II – 27.05.2023 Sectiunea Interventie  

Medical – Terapeutica  

Recuperatorie

Pediatrie Dr. Mihaela Bizubac  

Dr. Catalin Cîrstoveanu 

+ Medici Pediatrie

Neurologie pediatrica si  evaluare imagistica  

medicala

Dr. Mihaela Axente
O.R.L. Conf. Dr. Daniela Vranceanu  + Medici ORLStomatologie & Ortodontie Dr. Arina Vinereanu si  Echipa
Chirurgie & Anestezie Dr. Lorena Vatră 

Dr. Dan Iosza 

Medic ATI Andreea Badean

Gastroenterologie & Nutritie Dr. Felicia Galos
Neuropediatrie Prof. Dr. Catrinel İliescu  

Dr. Ioana Minciu

Terapii & Terapeuti Medic Rec.Dr. Georgiana  Dila Sirbu 

Lolia Pope 

Cristina Bojan 

Nicoleta Tudose (Ghena) Mihaela Fotescu(Zamfir) Oana Mihalcea 

Georgiana Trancau

Fondator Asociatia Azi  Copil-Maine AdultSimona Grigoras Olaru Preventia salveaza vieti Manevra Heimlich & Masuri  de Prim Ajutor in caz de  asfixie mecanica (sufocare,  asfixii cu bol alimentar,  inec)Daniel Arsene, 

ERC BLS Provider, DSU

– – Invitati speciali Cazuri cu patologii 

Adelina Toncean

 

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezenţi să acorde interviuri şi eroii cu superputeri din  România: parinti de copii ori alte persoane cu afectiuni in TMD sau alte dizabilităţi!  

“Aceasta abordare completă multidisciplinară a Congresului DİP ne va ajuta să asigurăm o mai bună viziune practică şi pragmatică asupra diagnosticelor medicale, malformaţiilor congenitale, afecţiuni apărute  din diferite cauze post-traumatice, ori afecţiuni ca urmare a procedurilor medicale aplicate ce se impuneau  pentru salvarea vieţii.” Simona Grigoras Olaru, Fondator şi Presedinte.

****

Despre Asociaţia Azi Copil – Maine Adult  

Momentul culminant al unei povești în care o mamă și un doctor român au salvat viața unui bebeluș. „Eram în câmp, în Italia, într-o ambulanță  cu voluntari” (republica.ro) 

Asociaţia Azi Copil – Mâine Adult, organizaţie non-guvernamentală şi apolitică din Mun. Bucureşti, Sector 5, având CIF 40894422, a fost creată din suferinţa medicală pentru a imbunătăţi calitatea vieţii copiilor cu nevoi speciale şi dizabilităţi, cat şi a parinţilor acestora şi nu numai. 

“Să facem ceva concret pentru un viitor mai bun…” a fost ideea fondatoarei asociaţiei prin 2018, când a materializat câteva gânduri şi nişte  vise măreţe în care să ne implicăm direct, să ajutăm concret şi rapid copiii şi tinerii cu nevoi speciale multiple, chiar şi întreaga societate în care  evoluăm.  

Initiativele asociației au ca scop principal sustinerea si dezvoltarea comunităţii, ghidaţi de motivaţii personale şi profesionale. Mai multe detalii  sunt disponibile pe www.azicopil-maineadult.ro  

Contact :Simona Grigoras Olaru – Manager Proiect 

Tel: 0726 112 996 / 0724 152 106 

E-mail: contact@azicopil-maineadult.ro