fbpx

Enter your keyword

post

Conferința de la Bonn a adus tensiune și concluzii îngrijorătoare. SUA și UE sunt acuzate că au trădat națiunile mai sărace

Conferința de la Bonn a adus tensiune și concluzii îngrijorătoare. SUA și UE sunt acuzate că au trădat națiunile mai sărace

Statele Unite și Uniunea Europeană au fost acuzate că au trădat națiunile mai sărace în ceea ce privește finanțarea luptei împotriva schimbărilor climatice, în contextul în care conferința despre schimbări climatice organizată la Bonn de Organizația Națiunilor Unite a fost marcată de tensiune și concluzii îngrijorătoare, potrivit FT.

Foto: Markus Spiske/Unsplash

Aceasta a fost prima mare întâlnire ONU pe această temă după summitul COP 26 organizat anul trecut în Glasgow. Acum, scopul întâlnirilor ar fi fost acela de a pregăti terenul pentru un nou acord comun în cadrul COP 27, care se va desfășura în luna noiembrie în Egipt.

Totuși, cei care au fost prezenți în orașul german Bonn în ultimele două săptămâni consideră că discuțiile au ținut mai mult de jocuri politice, lupte interne sau încercări de a trage de timp. Acest rezultat înseamnă că Egiptul va avea o misiune dificilă în următoarele cinci luni, aceea de a stabili un consens până la COP 27.

Am plecat de la Glasgow cu sentimentul că urgența climatică a fost înțeleasă la nivel politic”, însă discuțiile din Bonn nu au avut legătură cu acea realitate politică, spune Alex Scott, care face parte din think-tank-ul de mediu E3G. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.