Enter your keyword

post

Compania Iberdrola va investi 170 de milioane de dolari în Marea Britanie pentru o facilitate de producție pentru hidrogen „verde”

Compania energetică globală Iberdrola a anunțat săptămâna aceasta că pregătește o investiție de 170 de milioane de dolari pentru a construi o facilitate de producție pentru hidrogen „vede” în Felixstowe, cel mai mare port din Marea Britanie, potrivit ESG Today.

Foto: Eelco Bohtlingk/Unsplash

Hidrogenul „verde” este considerat una dintre componentele principale ale tranziției către un viitor alimentat de energie mai curată, în special pentru sectoarele care se confruntă cu dificultăți în eliminarea emisiilor sau pentru care alimentarea cu energie din surse eoliene sau solare este mai puțin practică.

Dezvoltarea unor astfel de capacități de producție de hidrogen „verde” – care utilizează energie din surse regenerabile pentru a extrage hidrogen din alte materiale – înseamnă investiții masive în infrastructură, electroliză și transport.

În cazul de față, Iberdrola a explicat că hidrogenul „verde” va fi propus printr-un proces de electroliză care separă hidrogenul și oxigenul din apă, utilizând electricitate produsă de surse de energie regenerabilă.

Noua facilitate de producție ar trebui să fie operațională în 2026 și va produce 14.000 de tone de hidrogen pe an în prima fază, un nivel care ar putea fi dublat în viitor.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.