fbpx

Enter your keyword

post

Compania Exonia a obținut profituri record în 2021 cu fabrica de sacoșe biodegradabile

Compania Exonia a obținut profituri record în 2021 cu fabrica de sacoșe biodegradabile

Divizia de sacoșe biodegradabile a companiei Exonia a înregistrat un profit EBITDA de 5 milioane de lei în 2021, în creștere cu 450% față de anul anterior, în contextul unei cereri ridicate pentru ambalaje prietenoase cu mediul, potrivit unui anunț oficial.

Foto: Maria Lin Kim/Unsplash

Fabrica a fost pusă în funcțiune în 2020, un an în care a înregistrat afaceri de 11 milioane de lei și profit de 1 milion de lei. Anul trecut, cifra de afaceri a crescut cu 120%, la peste 24 de milioane de lei.

La atingerea obiectivelor a contribuit în special creșterea productivității prin optimizarea proceselor tehnologice și a fluxurilor de producție ale fabricii, pe fondul emoțiilor începutului de an 2020, care au cerut luarea de măsuri drastice de reducere a costurilor, de scădere a procentului de deșeuri rezultate din procese dar și de introducere a unor noi soluții de digitalizare”, au transmis reprezentanții companiei.

În următorii doi ani, compania vrea să atragă 10 milioane de euro printr-un mix de equity, fonduri guvernamentale și credite bancare, pentru a susține investiții de tehnologizare și creștere a capacității de producție cu cel puțin 300%.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.