Enter your keyword

post

Compania din spatele Google este acuzată că furnizează date eronate utilizatorilor cu privire la amprenta de carbon a fiecărei călătorii cu avionul

Compania din spatele Google a fost acuzată că furnizează date eronate cu privire la emisiile de carbon ale călătoriilor cu avionul, după ce o schimbare în motorul de căutare a făcut ca amprenta de carbon afișată să fie înjumătățită pentru fiecare zbor în parte, potrivit The Guardian.

Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash

Această modificare a fost semnalată inițial de BBC și se referă la o funcție a motorului de căutare prin care Google le permite utilizatorilor să vadă emisiile de carbon estimate pentru fiecare rută. Compania semnalează care călătorii au emisii peste medie sau sub medie, în timp ce afișează și emisiile de carbon atribuite fiecărui pasager în parte.

Totuși, în luna iulie a acestui an Google a realizat o serie de modificări în urma cărora nivelul emisiilor afișat pentru aceste călătorii cu avionul a fost înjumătățit.

Anterior, Google afișa emisiile în kilograme sub forma „echivalentului în dioxid de carbon”, o măsură care lua în calcul și impactul climatic al celorlalte emisii produse de o călătorie cu avionul, dincolo de cele de dioxid de carbon.

După schimbarea efectuată în motorul de căutare, Google a început să afișeze doar emisiile de dioxid de carbon ale fiecărei călătorii, ceea ce a dus la înjumătățirea de facto a impactului climatic estimat pentru fiecare cursă cu avionul.

Compania spune că este imposibil să estimezi în mod corect celelalte emisii dincolo de cele de dioxid de carbon, întrucât acestea diferă în funcție de ziua și ruta zborului, precizând că ar fi mai corect să afișeze doar emisiile de dioxid de carbon. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.