fbpx

Enter your keyword

post

Compania de certificare a carbonului din sol Agreena vrea să-și extindă operațiunile din România

Compania de certificare a carbonului din sol Agreena vrea să-și extindă operațiunile din România

Agreena, companie care activează în piața certificării carbonului din sol, are în plan „intensificarea” operațiunilor din România, în contextul în care țara se situează pe locul șase în UE la capitolul suprafețe agricole, conform unui comunicat de presă.

Photo 123548765 © Thatpichai | Dreamstime.com

Am remarcat un trend ascendent în România privind tranziția fermierilor de la agricultura convenţională la cea conservativă, reducând intervențiile de la nivelul solului. Fermierii români care își doresc să creeze un context climatic favorabil pentru generațiile viitoare pot obține și beneficii financiare din această activitate prin obținerea de culturi mai bune și vânzarea certificatelor de carbon”, a declarat Simon Haldrup, CEO și cofondator al companiei de certificare a carbonului din sol, Agreena.

Compania oferă fermierilor accesul la un program solid de certificare a carbonului din sol, bazat pe cele mai recente cercetări și standarde din domeniul științific.

Pentru context, trebuie să înțelegem că Agreena a dezvoltat primul program de certificare a carbonului din sol din Europa, acreditat la nivel internațional. Piața din România reprezintă 10% din totalul clienților europeni pentru Agreena.

 „AgreenaCarbon este primul program de certificare a carbonului din sol din Europa,  care primește o atenție internațională semnificativă, deoarece fermierii pot elimina carbonul din atmosferă și îl pot stoca în solurile lor. Măsurând cantitatea de carbon din sol stocată într-un an de recoltă, Agreena oferă fermierilor certificate care pot fi ulterior vândute pe piața voluntară de carbon, fiecare dintre acestea fiind echivalent cu o tonă de CO2”, au explicat reprezentanții companiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.