Enter your keyword

post

Compania braziliană BSBios va construi o facilitate de amploare pentru a transforma grâu în combustibil pe bază de etanol

BSBios, cel mai mare producător brazilian de combustibil bio, va construi o facilitate de amploare în Brazilia, prin care își propune să utilizeze grâu pentru a produce combustibil pe bază de etanol, conform unui anunț oficial citat de Reuters.

Foto: Tomasz Filipek/Unsplash

Astfel de facilități de producție nu sunt o noutate pentru Europa sau Canada, însă țara sud-americană produce combustibil bio în principal din trestie de zahăr sau porumb.

Se estimează că producția de grâu din Brazilia se va ridica la un nivel record de 9 milioane de tone în acest an, fiind cultivate cele mai întinse suprafețe din ultimii 32 de ani. Reprezentanții BSBios sunt de părere că noua facilitate de producție vine într-un moment bun, în care jucătorii din agricultură se pregătesc să extindă și mai mult producția de grâu în anii următori.

Noua facilitate de producție ar trebui să fie operațională în a doua jumătate a anului 2024 și va fi amplasată în Rio Grande do Sul, statul brazilian care se remarcă drept cel mai mare producător de grâu al țării. În prima fază a proiectului producția ar trebui să se ridice la 111 milioane de litri de etanol. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.