Enter your keyword

post

Compania aeriană Lufthansa semnează un contract cu OMV prin care va achiziționa 800.000 de tone de combustibil sustenabil

Grupul Lufthansa a semnat un acord cu OMV, organizația-mamă a OMV Petrom, prin care grupul activ în energie și petrochimie va furniza 800.000 de tone de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) în perioada 2023-2030, într-un acord menit să îmbunătățească drumul spre sustenabilitate în cazul ambilor giganți, potrivit ESG Today.

Foto: Gary Lopater/Unsplash

Acordul vine în contextul în care industria aviatică se confruntă cu presiuni publice și politice din ce în ce mai mari pentru a face tranziția la o alternativă mai prietenoasă cu mediul, întrucât zborurile cu avionul sunt responsabile de 2-3% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel global, iar acest procent ar putea crește semnificativ în anii următori dacă nu se iau măsuri.

SAF este văzut ca o alternativă fezabilă, întrucât generează cu 80% mai puține emisii de carbon decât combustibilul clasic.

OMV este deja furnizor de SAF pentru una dintre companiile grupului Lufthansa, și-anume Austrian Airlines, însă noul acord este mai amplu și extinde înțelegerea și către alte companii din grup. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.