fbpx

Enter your keyword

post

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza discriminării persoanelor LGBTQI+

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza discriminării persoanelor LGBTQI+

Comisia Europeană vrea să aducă Ungaria în fața Curții de Justiție a UE din cauza legii maghiare care discriminează persoane pe baza orientării sexuale și a identității de gen, conform unui anunț lansat la finalul săptămânii trecute.

Foto: Daniel James/Unsplash

Mai exact, Ungaria încalcă normele pieței interne și drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTQI+ (lesbiene, gay, bisexuale, transgen, non-binare, intersexuale și queer).

În special, legea maghiară evidențiază și vizează conținutul care promovează sau prezintă ceea ce numește „divergențe față de identitatea de sine corespunzătoare sexului la naștere, schimbarea sexului sau homosexualitatea” în cazul persoanelor cu vârsta sub 18 ani, conform Comisiei Europene.

Trimiterea Ungariei în fața Curții de Justiție a UE este următoarea etapă din procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor inițiată de Comisie în urmă cu un an de zile împotriva Ungariei printr-o scrisoare de punere în întârziere.

Întrucât autoritățile maghiare nu au răspuns într-o măsură suficientă preocupărilor Comisiei în legătură cu egalitatea și protecția drepturilor fundamentale și nu s-au angajat în niciun fel să remedieze incompatibilitatea, Comisia a trimis Ungariei un aviz motivat la 2 decembrie 2021”, notează reprezentanții Comisiei Europene. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.