Enter your keyword

post

Companiile globale cu cele mai înalte standarde etice în 2022

Un top al Etisphere a nominalizat cele mai etice companii la nivel mondial în anul 2022. Printre cele 136 de companii incluse pe lista câștigătorilor se află nume precum Microsoft, Mastercard și Schneider Electric. Businessurile provin din 22 de țări și acoperă 45 de domenii și arii de interes. Ceremonia de premiere va avea loc online, pe 12 aprilie.

Care sunt criteriile de acordare și cum poate ajunge o companie în top?

Aplicanții sunt evaluați pe baza a 5 criterii: 

(i) Programul de Etică și Conformitate

 (ii) Cultura Eticii

 (iii) Responsabilitate Corporativă și Cetățenească

 (iv) Guvernanță

 (v) Leadership și  Reputație

Fiecare categorie este evaluată prin răspunsurile acordate în cadrul chestionarului  Ethics Quotient®(EQ) , prin trimiterea  documentelor suplimentare și research independent precum și follow-up cu candidatul, unde este considerat necesar. Scorul final este reprezentat de o evaluare comparativă a companiei, din punct de vedere al structurii, mărimii și modului de funcționare al organizației. Companiile care bifează criteriile și metodologia Etisphere se califică în rândul afacerilor cu cele mai înalte standarde de etică. 

Ethisphere® este lider mondial în definirea și avansarea standardelor practicilor etice de afaceri care alimentează caracterul corporativ, încrederea în piață și succesul în afaceri. Aceștia vin cu o vastă experiență în măsurarea și definirea standardelor etice. Etisphere folosește informații bazate pe date, care ajută companiile să sporească caracterul corporativ bazat pe integritatea și transparența organizațiilor.