fbpx

Enter your keyword

post

Cel mai mare sondaj de opinie despre schimbările climatice: tinerii vor acțiuni urgente

Cel mai mare sondaj de opinie despre schimbările climatice: tinerii vor acțiuni urgente

Aproape două treimi dintre oamenii din întreaga lume consideră acum schimbările climatice o urgență globală, se arată în cel mai mare sondaj de opinie realizat până acum cu privire la combaterea încălzirii globale. Peste un milion de persoane din 50 de țări au luat parte la sondaj. Printre soluțiile propuse de respondenți, conservarea pădurilor și a terenurilor este cea mai populară. 

Potrivit sondajului, cele mai populare măsuri de combatere a schimbărilor climatice sunt protejarea și regenerarea pădurilor, folosirea energiei regenerabile și agricultura ecologică. Cea mai puțin populară dintre cele 18 măsuri de combatere a schimbărilor climatice este dieta pe bază de plante, cu un sprijin de doar 30%.

Sondajul „Votul popular despre climat” a fost organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în colaborare cu Universitatea Oxford. Organizatorii au distribuit întrebările în 17 limbi prin anunțuri în aplicații de jocuri mobile în 50 de țări, în perioada octombrie-decembrie 2020. Studiul a fost distribuit și în Republica Moldova, dar nu și în România.

La consultarea populară participat aproximativ 1,22 de milioane de persoane de toate genurile, vârstele și mediile educaționale, dar cu un număr semnificativ de tineri. Dintre respondenți, 550.000 au vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Marja de eroare a fost de +/- 2%.