Enter your keyword

post

Cel mai mare pachet de investiții din istoria SUA în lupta cu criza climatică ar putea ajunge să facă mai mult rău decât bine

Pachetul legislativ care deblochează investiții de 369 de miliarde de dolari în lupta Statelor Unite cu criza climatică a trecut de senatul american după luni întregi de negocieri, însă acesta ar putea ajunge să aibă mai multe efecte nocive asupra mediului înconjurător, conform unor grupuri proeminente de activiști care îi cer în continuare președintelui Joe Biden să declare stare de urgență climatică, potrivit The Guardian.

Foto: Mike Baumeister/Unsplash

Dacă va deveni lege în forma actuală, așa-numitul „Inflation Reduction Act of 2022” va debloca cel mai mare pachet de investiții în lupta cu criza climatică din istoria SUA și va duce la o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 40% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2005.

Totuși, pachetul legislativ oferă o serie de concesii industriei combustibililor fosili, printre care va permite lucrări de forare și construirea unor conducte de vor afecta comunități întregi, din Alaska până în Munții Apalași. De asemenea, acest pachet legislativ dă undă verde pentru multe proiecte care vor alimenta încălzirea planetei în următoarele decenii.

Rezolvarea crizei climatice necesită eliminarea combustibililor fosili, iar Inflation Reduction Act nu face acest lucru”, a explicat Steven Feit, avocat  în cadrul Center for International Environmental Law.

Mai multe grupuri care militează pentru protecția mediului și a comunităților sunt de acord că dincolo de beneficiile pe care le aduce acest pachet legislativ el aduce amenințări existențiale tocmai pentru comunitățile care sunt deja vulnerabile în fața creșterii nivelului mării, în fața inundațiilor și în fața valurilor de caniculă.   

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.