SUSTAINABILITY SCHOOL #73: Cât de sustenabile sunt achizițiile în compania ta?
În timp ce Sustenabilitatea și Scope 3 (emisiile indirecte aferente lanțului valoric al unei organizații) sunt cuvintele pe buzele tuturor în ultima vreme, compania BearingPoint a dorit să afle ce anume motivează organizațiile și cum își evaluează acestea propriul nivel de sustenabilitate.
Astfel, compania a efectuat un studiu global cu peste 640 de respondenți din diferite industrii și diferite niveluri ierarhice, studiu care a demonstrat diferențe semnificative de percepție cu privire la nivelul de sustenabilitate al propriei companii între cei intervievați, respectiv persoane cu funcții de conducere (C-levels) și oamenii din operațiuni. Acest decalaj de percepție arată, de asemenea, modul în care este percepută în cadrul companiilor, complexitatea calculării și reducerii emisiilor din scope 3. În ciuda faptului că managementul de la cel mai înalt nivel inspiră oamenii atunci când vine vorba de sustenabilitate (aproximativ 43%), mulți dintre manageri încă nu reușesc să o și traducă în practică, la nivel operațional.
O perspectivă importantă este că etica și conștiința nu reprezintă deloc motivația principală pentru a face tranziția la sustenabilitate, motivația provenind în realitate, din rațiuni diferite: 85% dintre organizații fac acest lucru pentru a respecta reglementările, 55% pentru a obține un avantaj competitiv și 40% pentru a ține pasul cu evoluția pieței în această direcție, în special a concurenței.
Participând la acest webinar, vei afla:
- Care sunt principalele provocări și bariere ce împiedică implementarea cu succes a practicilor de achiziții sustenabile;
- Care sunt riscurile de a rămâne la urmă în cursa pentru achiziții (mai) sustenabile;
- Cum să încorporezi sustenabilitatea în procesele de achiziții, cultură, operațiuni;
- Cum pot liderii să aloce bugetele necesare și să dezvolte abilitățile potrivite pentru a genera transformarea;
- Cum să reduci decalajul dintre strategie și execuție, valorificând relațiile cu furnizorii și parteneriatele pentru o călătorie comună de sustenabilitate.
Despre vorbitori
Invitatele noastre la acest webinar sunt Laure Hellin, Manager și Cristina Rinja, Business Advisor, în cadrul BearingPoint.
Laure Hellin și-a transformat anxietatea climatică într-o misiune profesională și a acceptat provocarea de a avea un impact mai mare sprijinind companiile care își îmbunătățesc sustenabilitatea lanțurilor de aprovizionare.
Cristina Rinja are studii în educație și activitatea ei se concentrează pe managementul sustenabilității și al schimbării. Cristina crede cu înverșunare că fiecare pas mic contează și că educarea oamenilor este singurul mod prin care se pot produce mari schimbări.
Despre organizație
BearingPoint este o firmă de consultanță independentă cu rădăcini europene și acoperire globală, cu o rețea la nivel mondial ce cuprinde peste 70 de țări și 13.000 de oameni. Aceștia operează în trei unități de afaceri: Consultanță, Produse și Capital. Ambiția lor depășește afacerea principală, deoarece împreună cu organizațiile cărora le oferă suport, doresc să realizeze mai mult pentru oameni, mai multă inovație și mai mult pentru planeta noastră.
Scurt Preview
Înregistrarea integrală:
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.
Program susținut de
Dedicat exclusiv membrilor CRS
[do_widget id=g5plus-posts-2]