Enter your keyword

post

BRD donează două milioane de lei pentru susţinerea sectoarelor medical şi cultural independent

BRD donează două milioane de lei pentru susţinerea sectoarelor medical şi cultural independent

Groupe Societe Generale a anunţat, astăzi, continuarea acţiuniilor de sprijin în lupta cu noul cornavirus, prin donarea sumei de 1,7 milioane lei pentru sectorul medical şi a sumei de 300.000 de lei pentru sectorul cultural independent, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, BRD donează 1,7 milioane lei Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare şi reţelei naţionale de Fundaţii Comunitare pentru a asigura spitalelor echipamente de protecţie medicală, teste Covid-19, dezinfectanţi şi aparatură medicală. Asociaţia pentru Relaţii Comunitareşireţeaua de Fundaţii Comunitare din România sunt parteneri de tradiţie ai băncii, implicaţi în cadrul programului de voluntariat BRD Ziua V, derulat împreună cu angajaţii băncii.

De asemenea, suporter strategic constant al domeniului cultural, BRD asigură suma de 300.000 de lei, şi împreună cu Fundaţia9, îşi propune să susţină în perioada următoare sectorul cultural independent. Concret, Fundaţia9 va oferi în următoarele luni granturi pentru producţii culturale şi un spaţiu virtual în care se pot organiza activităţi cultural – artistice, pentru a rămâne în legătură cu publicul. Totodată, Fundaţia9 este în legătură cu alte fundaţii şi finanţatori, pentru a crea o reţea de solidaritate pentru artişti şi spaţii culturale.

François Bloch, Director General BRD – Groupe Societe Generale, a declarat: “Deschidem această iniţiativă şi către alţi finanţatori din România, pentru a construi o reţea de solidaritate şi pentru a identifica împreună soluţii în vederea susţinerii acestor două sectoare. Orice implicare contează în aceste momente”.