fbpx

Enter your keyword

post

BorgWarner România devine partener principal al proiectului Casa Ronald McDonald din curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria” din Iași

BorgWarner România devine partener principal al proiectului Casa Ronald McDonald din curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria” din Iași

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a extins parteneriatul cu compania BorgWarner România, aceștia devenind parteneri principali ai proiectului Casa Ronald McDonald Iași; a treia Casă Ronald McDonald din România și prima din nord-estul României, construită în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”. Începând cu luna mai, aici vor fi găzduite peste 1.000 de persoane anual. Casa va pune la dispoziția familiilor ai căror copii sunt internați pentru perioade îndelungate 19 camere cu baie proprie, loc de joacă, bucătărie, spălătorie, living și un întreg sistem de sprijin pe toată durata șederii.

Compania BorgWarner România devine și custodele camerei cu numărul 2 din Casa Ronald McDonald Iași, prin programul “Adopt-a-Room”. Astfel, compania va sprijini toate familiile cazate în această cameră timp de un an calendaristic. Părinților li se vor asigura nopți de cazare gratuite, mese calde zilnice, pachete cu bunuri de primă necesitate, consiliere psihologică și tot suportul de care au nevoie pentru a rămâne alături de copiii lor bolnavi internați pe perioade îndelungate.

Considerăm că extinderea acestui parteneriat ne permite să fim mai aproape de ceea ce contează cu adevărat: solidaritatea și sprijinul oferit comunităților din care facem parte. Ne-am alăturat cu bucurie acestui proiect încă de la început din dorința de a fi aproape de copii și familiile acestora. Este responsabilitatea mediului privat să ofere finanțeze soluțiile eficiente pentru problemele celor din jurul nostru. Împreună, putem face lucruri extraordinare. Suntem siguri că beneficiile pe care la va oferi Casa Ronald McDonald Iași vor fi apreciate, deoarece oferă soluții pentru probleme reale”, a declarat Dan Țețu, Directorul fabricii BorgWarner din Iași

Mă bucură încrederea și mobilizarea susținută a partenerilor noștri pentru ca acest proiect drag și important, Casa Ronald McDonald Iași, să devină realitate. Doresc să mulțumesc pe această cale Companiei BorgWarner Inc. pentru susținerea continuă din ultimii doi ani. Suntem nerăbdători să deschidem ușile celei de-a treia Case Ronald McDonald și să putem ține familiile împreună și la Iași. Consider că este foarte importantă mobilizarea comunității de afacerii locale, dar și a celei regionale pentru a construi binele zi de zi.”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Casa Ronald McDonald Iași este al treilea astfel de proiect al Fundației pentru Copii Ronald McDonald, alături de cele din București (2003) și Timișoara (2008). Casele Ronald McDonald sunt construite împreună cu Ronald McDonald House Charities Inc. și cu partenerul de misiune, McDonald’s. În 2021, Fundația Vodafone România s-a alăturat demersului de construire a Casei Ronald McDonald Iași, ca sponsor fondator. Noua Casă va asigura cazare și sprijin părinților din întreaga regiune a Moldovei ai căror copii necesită internări de lungă durată. Alți parteneri ai proiectului sunt BorgWarner România, UniCredit Leasing, KET Construct și LEIER Brikston.

BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse în soluții tehnologice curate și eficiente pentru vehicule cu combustie, hibride și electrice. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce pe piață soluții pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 93 de locații în 23 de țări, compania are aproximativ 49.000 de angajați la nivel mondial. 

De 24 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald dezvoltă proiecte și programe care îmbunătățesc calitatea vieții și a sănătății copiilor din toată țara. Prin Casele Ronald McDonald de la București și Timișoara, dar și prin noile proiecte de Casă de la Iași și București, Fundația susține continuu familiile cu copii care au nevoie de spitalizare pe o perioadă îndelungată, prin asigurarea de cazare gratuită și servicii suport. De asemenea, anual, spitale de copii și secții de pediatrie din toată țara primesc sprijinul Fundației sub forma dotărilor cu echipamente, aparatură și consumabile, necesare acordării actului medical în condiții optime.