Enter your keyword

post

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, investește peste 690 mil. dolari într-un furnizor australian de baterii

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, achiziționează compania australiană de energie „verde” și baterii destinate stocării de energie Akaysha Energy, plănuind o investiție totală de peste 690 de milioane de dolari pentru a dezvolta active de stocare cu o capacitate totală de 1 GW, potrivit ESG Today.

Foto: Alexander Mils/Unsplash

Akaysha Energy este o companie fondată în 2021, care oferă servicii precum dezvoltarea sistemelor de stocare a energiei sau a capacităților de producție de energie din surse regenerabile.

Ținta companiei este de a dezvolta cât mai multe proiecte de stocare în piețe din regiunea Asia-Pacific, precum și creșterea portofoliului său prin noi tipuri de active, precum active din sfera hidrogenului „verde”.

Amintim că luna trecută guvernul din Australia a adoptat o hotărâre prin care include în premieră țintele de reducere a emisiilor în legislația națională. Aceste ținte prevăd o reducere cu 43% a emisiilor de gaze cu efect de seră în comparație cu anul 2005, respectiv atingerea obiectivului net zero până în anul 2050. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.