Enter your keyword

post

BCR lansează o nouă emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 702 mil. lei, cu o dobândă de peste 9%

BCR, a doua cea mai mare bancă din România, lansează o nouă emisiune de obligațiuni verzi senior nepreferențiale în lei, în valoare de 702 mil. lei, cu o maturitate de 5 ani și o dobândă de 9,079%, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Austin Distel/Unsplash

Noua emisiune de obligațiuni verzi se înscrie în demersurile companiei de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentele responsabile față de mediu și de a reduce inegalitățile sociale. În ultimii trei ani, banca a emis obligațiuni în valoare de 3,75 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenți activi de la Bursa de Valori București”, au transmis reprezentanții băncii.

Aceasta este a doua tranzacție cu obligațiuni verzi a BCR și va fi listată la Bursa de Valori București. Fitch a acordat un rating pe termen lung de BBB+ pentru aceste obligațiuni.

Interesul investitorilor a fost semnificativ, iar valoarea emisiunii a fost majorată de la un minimum de 350 de milioane de lei stabilit inițial. În primele zile de subscriere erau plasate ordine de peste 500 de milioane de lei.

Rămânem consecvenți și extindem angajamentul nostru de a emite obligațiuni verzi, ca parte din viziunea noastră de transformare sustenabilă și pe termen lung a economiei românești. Investitorii sunt din ce în ce mai atenți la resursele pe care aleg să le susțină și ne bucură să vedem această preocupare tot mai prezentă în România. Este un semn de responsabilitate și totodată, de încredere în piața de capital, chiar și într-un context internațional dificil“, a explicat Sergiu Manea, CEO-ul băncii.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.