Enter your keyword

post

BCR donează 25.000 de exemplare ale cărții “De la joc la educație financiară” mai multor grădinițe din țară

BCR donează 25.000 de exemplare ale cărții “De la joc la educație financiară” mai multor grădinițe din țară

Banca Comercială Română donează 25.000 de exemplare ale cărții “De la joc la educație financiară”, pentru preșcolarii din mai multe  grădinițe din 7 județe din țară, în cadrul proiectului derulat de Asociația pentru Promovarea Performantei în Educație (APPE). Mai multe unități de învățământ preșcolar din întreaga țară vor fi dotate cu exemplare ale cărții cu scopul de a fi folosite de către educatori pentru studiu la grupă pe tot parcursul anului școlar 2019-2020.

Această acțiune face parte dintr-un demers mai larg de educare financiară a românilor de toate vârstele, iar  BCR își menține promisiunea de a fi un educator financiar responsabil pentru români și își propune ridicarea nivelului de educație financiară în rândul populației de toate vârstele. Un studiu efectuat în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile financiare de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în creșterea nivelului lor de educație financiară.

 „Credem că educația financiară este esențială în pregătirea unui copil pentru viață. Ne dorim ca cei mici să pornească în viață cu dreptul, ori acest lucru nu prea e posibil dacă nu au noțiuni financiare de bază și nu stiu cum să-și gestioneze banii. Cred că noi toți trebuie să lucrăm împreună pentru ca educația financiară să fie un subiect important care să fie abordat atât în școli, cât și în afara acestora. Fie că vrem sau nu, modul în care luăm deciziile financiare ne influentează considerabil viața.” spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

„Lucrurile pe care le învățăm în copilărie ne conturează alegerile ulterioare și, mai mult, vor rămâne alături de noi pentru toată viața.  Tocmai de aceea, consider că este foarte important ca cei mici să primească educație financiară încă de la vârste cât mai fragede. Este necesar să le oferim copiilor informații valoroase despre cum să-și gestioneze banii, însă într-un mod informal și creativ pentru a le atrage atenția si a ne asigura că le înțeleg și le pun în aplicare.”, spune Ligia Georgescu Goloșoiu, autoarea cărții de la Joc la educație financiară.

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii trei ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 320.000 de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar și în sucursalele județene BCR.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.