Enter your keyword

post

Bayer plantează pentru un viitor codru verde

  • Bayer România, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, a plantat 1000 de copăcei, ca rezultat al campaniei de conștientizare “Walk the talk – Sustenabilitatea de zi cu zi, de la obiective globale la comportamente personale”.
  • Proiectul a avut ca scop creșterea nivelului de conștientizare a problemelor de mediu și impactului personal asupra acestuia.
  • În cadrul acestui proiect au fost implicați angajații companiei din România și Republica Moldova, care au participat la o serie de dezbateri pe baza unor documentare pe teme sociale și de mediu.

Bayer România, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde a finalizat proiectul “Walk the talk – Sustenabilitatea de zi cu zi, de la obiective globale la comportamente personale”- o campanie de conștientizare a problemelor de mediu și a impactului personal asupra acestuia.

În cadrul acestui proiect au fost implicați angajații companiei din România și Republica Moldova, care au participat la o serie de dezbateri pe baza unor documentare pe teme sociale și de mediu. În urma parteneriatului, Bayer face cadou 1000 de copăcei pentru generațiile viitoare, plantați cu ajutorul voluntarilor MaiMultVerde.


“I
mpactul societatii umane asupra mediului inconjurator a ajuns intr-un punct critic; suma tuturor factorilor (majoritatea antropici) care contribuie la reducerea biodiversitatii, trebuie ponderata/contrabalansata de masuri active, concrete si eficiente imediate pentru a conserva biodiversitatea si resursele Terrei; sustinand in acelasi timp, sustenabil, nevoile societatii umane in continua crestere. In aceasta directie, sunt primordiale: educatia societatii si constientizarea impactului pe care noi, oamenii, îl avem asupra mediului inconjurator. Sesiunile la care am participat au atins tocmai aceste doua aspecte; informatia odata absorbita, te pune pe ganduri. Este imposibil ca cineva, odata vazand aceste informatii, sa ramana pasiv. Te face sa te intrebi: “Eu, CE pot sa fac, pentru ca toate frumusetile astea din jur, sa ramana si pentru generatiile viitoare, cel putin la nivelul la care le-am “primit” si noi ?!”, a afirmat Sorin Daraban, Head of Marketing Operations în cadrul companiei, în urma participării la această campanie.

Contribuția Bayer, dincolo de susținere financiară, parte a strategiei de Corporate Social Engagement

Asociația MaiMultVerde a primit susținere financiară în valoare de 24650 Lei din partea companiei, pentru a derula campania “Walk the talk – Sustenabilitatea de zi cu zi, de la obiective globale la comportamente personale”.

Misiunea noastră este să creștem nivelul de responsabilitate față de mediu, prin implicarea comunităților, companiilor și instituțiilor publice în activități de protejare a naturii. Conștientizarea impactului individual sau organizational este primul pas în acest proces, este punctul de la care începe schimbarea. În anii următori, cu toții vom avea de restituit ce am luat pe datorie de la planetă în ultimul secol. Ține doar de noi să decidem dacă vom achita renunțând la practicile care ne-au adus aici, sau vom lăsa Pământul să regleze conturile”, a afirmat Doru Mitrana, Președintele Asociației MaiMultVerde.

Bayer a ales să se implice în acest proiect ca urmare a raportului de sustenabilitate publicat la nivelul grupului Bayer, care stabilește ținte clare pentru anii următori, fapt ce implică, între altele, o bună cunoaștere a tematicilor sociale și de mediu de către angajați.

Detalii suplimentare despre activitatea desfăşurată de Bayer România ca parte a strategiei de Corporate Social Engagement găsiți aici:  Bayer România: Implicare şi sustenabilitate și aiciȘtiința de Acasă.

Detalii suplimentare despre activitatea desfăşurată de Asociaţia MaMultVerde sunt disponibile la adresa: Acasă – Asociatia MaiMultVerde.