Enter your keyword

post

Băncile din România continuă să se finanțeze prin noile instrumente: BCR a listat pe bursă o nouă emisiune de obligațiuni „verzi”

BCR a listat săptămâna aceasta o nouă emisiune de obligațiuni „verzi”, în valoare de 702 milioane de lei, la bursă, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori București.

Foto: Eduardo Soares/Unsplash

Noile obligațiuni au fost listate sub simbolul BCR27A și reprezintă a doua emisiune de obligațiuni „verzi” listată de BCR la Bursa de la București, după cea din toamna anului trecut, care s-a ridicat la 500 de milioane de lei.

Aceste emisiuni, alături de toate iniţiativele noastre similare, se înscriu în viziunea BCR de transformare sustenabilă şi pe termen lung a economiei româneşti. Investitorii sunt din ce în ce mai atenţi la resursele pe care aleg să le susţină şi suntem încântaţi să vedem această preocupare tot mai prezentă în România. Este un semn de responsabilitate şi, totodată, de încredere în piaţa de capital, chiar şi într-un context internaţional dificil”, a explicat Sergiu Manea, directorul general al BCR.

Emisiunea de obligațiuni verzi senior nepreferențiale în lei are o maturitate de 5 ani și o dobândă de 9,079%. BCR a comunicat anterior că interesul investitorilor a fost semnificativ, iar valoarea emisiunii a fost majorată de la un minimum de 350 de milioane de lei stabilit inițial. În primele zile de subscriere erau plasate ordine de peste 500 de milioane de lei.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.