Enter your keyword

post

Banca Centrală Europeană vrea să-și decarbonizeze portofoliul de obligațiuni corporate în valoare de 350 de miliarde de euro

Banca Centrală Europeană a anunțat săptămâna aceasta o serie de mutări prin care își propune să încorporeze criterii de mediu în cadrul de lucru pentru politica monetară, ceea ce ar însemna inclusiv o decarbonizare treptată a portofoliului de obligațiuni corporate și introducerea unor cerințe de mediu pentru garanții, potrivit ESG Today.

Foto: Bruno Neurath-Wilson/Unsplash

Noile măsuri ar trebui să reducă riscul financiar din zona euro asociat schimbărilor climatice, în linie cu obiectivul principal, adică menținerea stabilității prețurilor. Mai mult, acțiunile sunt gândite să încurajeze transparența și să sprijine tranziția către o economie verde.

Concret, BCE va trebui să facă tranziția portofoliului de obligațiuni corporate în valoare de 350 de miliarde de euro către o performanță de mediu mai bună. Această performanță va fi evaluată în funcție de emisiile de gaze cu efect de seră, țintele de decarbonizare și transparență legată de impactul asupra mediului.

Procesul de tranziție va fi unul gradual, iar banca centrală va începe să publice informații legate de climaă referitoare la portofoliul de obligațiuni corporate odată cu primul trimestru al anului 2023.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.