fbpx

Enter your keyword

post

Balul Bucuriei 2023, de 8 ani, o voce pentru peste 4.500 de copii cu autism

Balul Bucuriei 2023, de 8 ani, o voce pentru peste 4.500 de copii cu autism

Pe 12 Octombrie, în București, la Le Chateau, va avea loc a VIII-a ediție a Balului Bucuriei, singurul bal caritabil pentru copiii și tinerii cu autism din România. În opt ani, evenimentul caritabil a reușit să genereze fonduri importante pentru a oferi programe sociale gratuite și de recuperare pentru peste 4.500 de copii și tineri cu autism, beneficiari de-a lungul anilor ai Autism Voice, una din cele mai mari asociații de specialitate dedicată problemelor de sănătate mintală pediatrică. Pentru 65% dintre copiii și tinerii cu autism din România cea mai mare problemă pentru recuperarea lor este lipsa fondurilor necesare, conform celei mai recente cercetări în domeniu ale asociației.

Din cea mai recentă acțiune de cercetare a Autism Voice dedicată familiilor cu copii cu autism din țară, 65% dintre părinții sondați au afirmat că cea mai mare problemă pe care au întâmpinat-o după aflarea diagnosticului a fost lipsa fondurilor necesare pentru a începe recuperarea. Peste 60% dintre aceștia afirmă că o altă problemă a fost lipsa informațiilor clare cu privire la pașii de urmat după aflarea diagnosticului, iar 47% dintre aceștia au spus că lipsa terapeuților specializați este o altă mare problemă. În prezent, 1 din 54 de copii din țară suferă de autism, conform estimărilor OMS, astfel încât se estimează că sunt peste 50.000 de copii și tineri în nevoie de recuperare și integrare.

ˮDe 15 ani derulăm programe de recuperare conform standardelor internaționale și formăm cei mai buni specialiști în terapie ABA, psihoterapie, programe de socializare, integrare școlară și prevenție-evaluare. An de an, facem eforturi considerabile pentru a oferi ore de terapie și resurse gratuite familiilor din țară. Deși recuperarea unui copil cu tulburări poate dura ani, șansele de recuperare și integrare socială sunt de 50% dacă există acces la intervenție de calitate zilnică.” afirmă Anca Dumitrescu, Președintele Autism Voice și primul analist comportamental acreditat internațional din România.

Scopul Balului Bucuriei de anul acesta, cu tema Humankind, este de a strânge peste 40.000 de euro, bani ce vor susține programele de recuperare sociale ale asociației pentru circa 440 de copii și tineri cu tulburări până la finalului anului.

“Ca o adăugire la programele și serviciile necesare copiilor și familiilor afectate de autism din centrele de recuperare de zi, în 2022 am deschis și Institutul Autism Voice, dedicat adolescenților și tinerilor adulți cu autism, pentru a continua procesul de acces la servicii și evoluție a celor afectați, chiar dacă au trecut de vârsta de 18 ani. Balul Bucuriei 2023 este organizat atât pentru a oferi resurse copiilor din centrele de zi ale Autism Voice, cât și programelor din cadrul Institutului”, menționează Nicoleta Orlea, Director de Fundraising și Comunicare al Autism Voice.

Pe 12 Octombrie, la Le Chateau, peste 200 de oameni de business și susținători ai cauzei sunt așteptați să participe, unde vor fi ghidați de Eli Neicuț, creator de conținut și influencer de fapte bune, într-o ediție sub egida umanității, unde se va celebra perseverența și reziliența potențialului uman. Cunoscuta artistă MIRA va susține un concert extraordinar pentru a celebra ocazia, iar Ștefan Muțiu și Amelia Racea, foști gimnaști de performanță și campioni europeni, vor susține momente artistice de dans și acrobație. Pe scenă vor urca, de asemenea, și copii ai asociației, care au povești de succes, iar cei prezenți vor avea parte și de alte momente surpriză.

Mai multe detalii despre forme de a susține misiunea organizației sau de a fi parte din povestea Balului Bucuriei se pot găsi pe website-ul dedicat https://balulbucuriei.autismvoice.ro/ .