fbpx

Enter your keyword

post

“Aventurile lui Remy în lumea lui tot ceea ce există” – Cumperi o carte și donezi o oră de terapie pentru un copil cu autism

“Aventurile lui Remy în lumea lui tot ceea ce există” – Cumperi o carte și donezi o oră de terapie pentru un copil cu autism

De curând a apărut o nouă carte a Asociației Autism Voice, scrisă de Nicoleta Mariana Orlea, director de Fundraising al organizației și mamă de copil cu autism. „Aventurile lui Remy în lumea lui tot ceea ce există”, o carte magică, scrisă cu praf de stele, o carte care să îi ajute pe copiii atipici de la Autism Voice.

După ce în prima sa carte, numită „Tot ceea ce strălucește. Povești din viața copiilor cu autism”, am citit povești din viața copiilor cu autism și am dat voce părinților de copii atipici, în cea de-a doua carte, Nicoleta Mariana Orlea ne spune iar 20 de povești despre Remy, un băiețel cu autism care trece prin tot felul de situații dificile zi de zi, alături de Coco, perușul înțelept, Zâna Păpădie și mulți prieteni neașteptați și minunați. 

“Această carte nu explică autismul din punct de vedere medical, educațional sau social ci o face din punct de vedere uman, emoțional. Este o carte cu povești ilustrate pentru copii tipici, unde personajul principal este un copil atipic, iar aventurile sale descriu cum vede el lumea, ce învață, cum evoluează și, la final, cum reușește să fie parte din lumea noastră cu ajutorul multor personaje fantastice”, a declarat Nicoleta Orlea.

Fiecare carte pe care o vei achiziționa va însemna o oră de terapie oferită unui copil cu autism și o altă perspectivă de viață pentru tine și copilul tău și o poveste frumoasă înainte de culcare.

Aventurile lui Remy ajuta orice copil să înțeleagă că a fi diferit nu este un lucru rău, că poți accepta particularitățile acestor copii și poți să le fii prieten.

Volumul de carte a fost lansat pe 28 Aprilie, la ora 17:00, la radio TANANANA și live pe pagina de FB a organizației, alături de creatorul de conținut Eli Neicuț și criticul de film renumit internațional Irina Margareta Nistor, care a citit fragmente din carte în direct.

Volumul „Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există” a fost realizat în cadrul proiectului „Eu și copilul meu. Viață sănătoasă pentru copiii cu autism”, derulat între octombrie 2020 și aprilie 2021 de Asociația Autism Voice, finanțat prin programul În stare de bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Prin intermediul acestui proiect, 200 de copii suspecți de autism au beneficiat de evaluări complexe de specialitate și planuri de intervenție la domiciliu, iar alți 200 de copii diagnosticați cu autism au participat la ateliere individuale de psihoterapie, ludoterapie și arte.

Mai multe detalii despre evenimentul de lansare a cărții găsești aici: https://www.facebook.com/events/569438667350192

Linkuri pentru achiziționareꓽ

https://shop.autismvoice.ro/home/90-aventurile-lui-remy-in-lumea-lui-tot-ceea-ce-exista.html

https://shop.autismvoice.ro/home/89-tot-ceea-ce-straluceste.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.