Enter your keyword

post

Au început înscrierile la Concursul Național ecOprovocarea Junior – ediția 2020-2021

Au început înscrierile la Concursul Național ecOprovocarea Junior – ediția 2020-2021

Începând de ieri, 2 noiembrie 2020, elevii și profesorii din școlile primare și gimnaziale din întreaga țară se pot înscrie să participe la Concursul Național ecOprovocarea Junior, un proiect extracurricular, cu elemente de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus. Locurile sunt limitate, doar 100 de școli pot participa la acest concurs de reciclare și conștientizare pe tematica reciclării. Premiile totale: 20.000 de lei.

Activitățile principale constau în participarea elevilor la sesiuni educaționale non-formale despre reciclare, predate de către învățători, profesori și în colectarea efectivă de materiale reciclabile prin crearea unul sistem funcțional de colectare separată la nivelul școlii.

Cum se înscriu școlile și ce trebuie să facă în concurs?

Școlile primare sau gimnaziale se pot înscriere completând formularul din acest link: https://www.ecoprovocarea.ro/inscriere-junior/ . Locurile disponibile se ocupă după ce școala s-a înscris și 50% din elevii școlii au participat la sesiuni de conștientizare pe tematica reciclării, create și puse la dispoziție, gratuit, de ViitorPlus.

Școlile validate vor organiza acțiuni de colectare separată conform regulamentului de concurs https://www.ecoprovocarea.ro/regulament-concurs-junior/), respectând regulile impuse de evoluția situației pandemice, și vor raporta către organizator progresul cantităților reciclate. Pe lângă partea practică, toate cadrele didactice din școală vor putea susține în continuare, la clasă sau online, sesiunile de conștientizare, pe tematica reciclării.

În anul școlar 2020-2021, continuă participarea și școlile înscrise în concurs în anul școlar 2019-2020, care, din cauza contextului pandemic un au putut realiza activitățile specifice.

Competiția se încheie la data de 30 mai 2021urmând procesul de desemnare a câștigătorilor.