Enter your keyword

post

Ateliere fără Frontiere: Vrem să înființăm locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile, în numele tău

Ateliere Fără Frontiere își propune printr-o nouă campanie să strângă cât mai multe fonduri pentru a crește numărul locurilor de muncă pe care le oferă persoanelor vulnerabile. Vreau să muncesc! vine în întâmpinarea contextului în care la nivel național, 39% dintre români se află în risc de sărăcie și excluziune socială, pe primul loc în clasamentul UE. Din populația României 31% este inactivă, iar dintre aceștia 300 de mii de oameni nu muncesc.

La Ateliere Fără Frontiere sunt angajați oameni care cumulează aproximativ opt dificultăți ce stau în calea angajabilității lor. Sunt fie tineri ieșiți din sistemul de protecție specială, fie mame singure – supraviețuitoare ale violenței domestice, fie oameni care nu au locuință, care nu au fost nici măcar o zi la școală sau care au dizabilități.

Misiunea asociației este să nu lase pe nimeni în urmă. De aceea, oferă un loc de muncă și acompaniere socio-profesională personalizată persoanelor vulnerabile, aflate departe de piața muncii.

La nivel profesional, angajații în inserție au parte de formareorientare vocațională, formarea abilităților de muncă și de autoreprezentare, sprijin în rezolvarea problemelor sociale și consiliere în identificarea unui loc de muncă potrivit și sigur pe piața muncii.

Momentan, la Ateliere Fără Frontiere muncesc 18 persoane vulnerabile. Componenta socială a activității lor (asistența socială, cursuri, etc.) este susținută în totalitate din sponsorizări private. Cu ajutorul oamenilor și al companiilor, asociația poate angaja mai mulți oameni vulnerabili.

Dacă vrei să le fi alături donează 20% din impozitul pe venit sau predă echipamentele electrice și electronice uzate – fie calculatoare, laptopuri, pe care angajații din atelier le vor recondiționa și dona mai departe copiilor din mediul rural, fie alte aparate uzate, de acasă sau de la birou. Ateliere Fără Frontiere este colector autorizat de orice tip de DEEE pentru reciclare sau reutilizare.

Poți afla mai multe detalii, completa formularul de sponsorizare sau pe cel de predare a echipamentelor pe atelierefarafrontiere.ro/muncesc

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.