Enter your keyword

post

ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ PENTRU MONITORIZAREA GEOTEHNICĂ ȘI STRUCTURALĂ

Abordarea sustenabilității a fuzionat mult in ultimii ani în procedurile de proiectare inginerească pentru a obține sisteme optime, inteligente, fiabile si sustenabile. Materialele inovatoare durabile sunt considerate si folosite din ce in ce mai mult in raport cu materialele de construcție convenționale datorită impactului lor mai mic asupra mediului care poate conserva resursele naturale. Industria monitorizarii structurale si geotehnice a propus diferite mecanisme pentru a realiza sisteme durabile. Unele dintre acestea sunt sistemele inteligente, materialele inteligente, rețelele de senzori fără fir, conservarea patrimoniului cultural istoric, prelungirea duratei de viata a infrastructurii de transport existente. 

Aderarea APMGS la Coalitia Romania Sustenabila e fireasca considerand ca monitorizare structurală si geotehnica contribuie la obiectivele de sustenabilitate prin prelungirea duratei de viata a patrimoniului existent si operarea acestuia in cel mai sustenabil, performant si sigur mod posibil.

Mariana Garștea – Presedinte Asociația Profesională pentru Monitorizarea Geotehnică și Structurală

APMGS este o organizație non-profit formată din persoane juridice și persoane fizice specializate în instrumentarea şi monitorizarea structurală şi geotehnică. Aceasta a fost fondata din dorința de a ridica standardele în ce privește mediul construit din România și de a coagula o comunitate care crede în aceleași principii sănătoase: siguranță structurală, transformare digitală, sustenabilitate, viziune pe termen lung. Ne propunem ca, împreună, să venim cu repere de bune practici, să ne implicăm în dezbateri constructive, să depășim mentalitatea de <<merge și-așa>> și să avem în sfârșit un patrimoniu local durabil și care să reziste peste generații.

Riscul seismic, condițiile de mediu, degradarea materialelor de constructie și deteriorarea patrimoniului construit existent duc la aparitia unor riscuri serioase care pot afecta siguranța vieții umane. Monitorizarea structurala si geotehnica fiind unul dintre instrumentele importante pentru evaluarea stării deteriorării, detectarea daunelor și strategiile de întreținere preventivă a constructiilor.

Obiective de Dezvoltare Sustenabilă Susţinute

Știri despre acest membru