fbpx

Enter your keyword

post

Asociația Necuvinte

Asociația Necuvinte

Asociația Necuvinte

O societate în care femeile și fetele sunt în siguranță, este o societate dezvoltată. Nu putem vorbi despre sustenabilitate fără să vorbim despre egalitate de gen și echitate și nu putem progresa ca societate fără participarea nediscriminatorie a 51% din populație. Educația, accesul la justiție, reprezentarea politică, toleranța zero față de violența în familie și de gen, eliminarea limbajului discriminatoriu și instigator la ură, sunt obiective de atins atunci când lucrăm împreună la schimbare și devenim din minoritate fără voce, o majoritate de neignorat.

Simona Voicescu, Directoare Executivă, Asociația Necuvinte

Asociația Necuvinte este o organizație neguvernamentală, inființată în anul 2013 în conformitate cu O.G. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cu scopul de a lupta împotriva discriminării, abuzului și a violenței de gen.

Suntem membri în 4 rețele specializate naționale și europene: Women Against Violence Europe (WAVE), Federația VOLUM, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) și Rupem tăcerea despre violența sexuală.

Organizația noastră a făcut pași importanți în a deschide drumul și altor organizații de profil. De la parteneriate solide cu instituțiile publice cu responsabilități în prevenirea și combaterea violenței de gen, la prima campanie și caravană națională „Aripi Frânte” implementată în parteneriat cu Poliția Română, la modificarea Legii 217/2003 și propunerea de modificare a Codului Penal, organizația noastră își menține drumul către viziunea de schimbare profundă a societății românești.

Activitatea noastră se concentrează pe 4 direcții majore:

  • Intervenție și ajutor în cazurile de violență domestică. Serviciile oferite de noi sunt gratuite
  • Acțiuni de lobby și advocacy
  • Campanii de informare și conștientizare și proiecte de educație preventivă
  • Formarea specialiștilor din sistemul de justiție, medical, social și nu numai.

Obiective de Dezvoltare Durabilă susținute