fbpx

Enter your keyword

post

ASOCIAȚIA HELP AUTISM

ASOCIAȚIA HELP AUTISM

ASOCIAȚIA HELP AUTISM

Încă din 2010, Help Autism sprijină copii și tineri cu autism să își atingă potențialul. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii și tinerii cu autism și familiile lor.

Am ales să facem parte din Coaliția România Sustenabilă pentru că, indiferent de domeniul în care activăm, trebuie să acționăm cu grijă față de ceilalți. Datorită eforturilor noastre intense de a oferi accesul gratuit la terapie tuturor copiilor, tinerilor și adulților cu autism, de a crește accesibilitatea persoanelor cu autism în câmpul muncii și de a oferi tuturor elevilor cu cerințe educaționale speciale accesul la educație de calitate. Iar începând din acest an construim prima tabără incluzivă din România, un spațiu destinat tuturor copiilor și tinerilor, indiferent de abilitate sau dizabilitate.

Eforturile noastre însă sunt minime dacă suntem singuri în acest proces. Astfel că suntem aici pentru a continua munca pe aceste inițiative alături de susținători și membri ai Coaliției România Sustenabilă.

Daniela Bololoi – Președinte Asociația Help Autism

Misiunea Help Autism a început în 2010 cu doar câțiva copii. În 2023 am ajuns să susținem peste 3000 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 9 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.
În fiecare zi ghidăm pașii copiilor cu minți aparte de la evaluare și diagnostic la terapie, de la integrare școlară la tranziția spre viața de adult. Suntem alături de familiile lor la fiecare pas, cu fiecare nevoie. Visăm pentru ei, luptăm pentru ei, construim pentru noi toți o Românie în care mințile diverse să fie primite cu inimi deschise.
Anul acesta am început un proiect nou, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Asociației: construirea primei tabere incluzive din România. Un spațiu destinat tuturor copiilor și tinerilor, indiferent de abilitate sau dizabilitate. Acest proiect vine după ani de zile de căutări de locații pentru taberele organizate de către Help Autism pentru copiii cu TSA, ani în care am primit răspunsuri negative de la diverse pensiuni și locații pentru tabere. Așa că, începând din 2022 ne-am luat inima în dinți, și ne-am pun în plan să construim un spațiu potrivit, accesibilizat, incluziv, nu doar pentru copiii și tinerii cu TSA, ci și pentru toți copiii și tinerii care au nevoie de asta. Vrem să ne asigurăm că nici un copil nu crește spunând ”nu am fost niciodată într-o tabără”.
Într-un spațiu incluziv de poveste,situat la baza Munților Retezat, pe un teren de 13 000 m pătrați.
Proiectul arhitectural a fost realizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România și Asociația AMAIS, printr-un concurs de soluții de proiectare care ne-a adus cel mai frumos și eficient proiect pentru tabără. Un proiect pentru un viitor mai incluziv pentru noi toți!

Obiective de Dezvoltare Sustenabilă Susținute