Asociația de antreprenoriat social Ateliere Fără Frontiere promovează agricultura ecologică și consumul de legume mai sănătoase
Asociația Ateliere Fără Frontiere, cunoscută pentru activitatea de antreprenoriat social, operează o fermă bio unde produce 80 de soiuri de legume pentru care a obținut certificare ecologică, potrivit unui comunicat de presă.
„Felul în care ne alegem hrana a avut dintotdeauna un rol important în menținerea sănătății, iar înainte de a fi un trend, care s-a manifestat mai întâi în țările din Occident și mai apoi la noi, consumul produselor din categoria bio este astăzi o necesitate”, au transmis reprezentanții AFF.
Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat în 2015 proiectul fermei sociale bio&co, dezvoltat în satul Ciocănari, din comuna Niculești, județul Dâmvovița. Asociația oferă și locuri de muncă stabile persoanelor marginalizate, fără șanse pe piața muncii. În prezent la fermă sunt angajate 12 persoane
Aceasta este dispusă pe pe cinci hectare agricole certificate ecologic, dintre care 4.000 de metri pătrați de solarii (pentru o producție 52 de săptămâni pe an), ferma a obținut certificarea ecologică inclusiv pentru cele 80 de soiuri de legume cultivate.
„Legumele sunt cultivate la Ciocănari de oameni vulnerabili din sat, care, înainte de a face parte din acest proiect, trăiau la limita sărăciei din lipsa unui loc de muncă. Am creat această fermă pentru a le oferi un trai mai bun și pentru a cultiva totul așa cum se făcea pe vremuri – natural. Toate sunt distribuite local, în fiecare miercuri, sub formă de abonament”, a declarat Andreea Despa, șef echipă ferma bio&co.