Enter your keyword

post

Asociația CONIL deschide Grădina Urbană CONIL

Grădina Urbană CONIL  a fost inaugurată marți, 5 aprilie 2022, alături de reprezentanții Mega Image, finanțatori ai proiectului. Douăzeci de copii speciali, parte din beneficiarii terapiei prin horticultură, au deschis sesiunea de plantare în grădină.

Grădina Urbană CONIL este susținută în cadrul programului Mega Proiecte de Azi Pentru Mâine, campanie națională de proiecte ce doresc implementarea celor mai bune soluții pentru două dintre problemele majore ale zilelor noastre: mai puțin consum de plastic, mai puțină risipă de alimente.

Am lansat inițiativa Mega Proiecte de Azi pentru Mâine din dorința de a susține cât mai multe proiecte care pot aduce schimbări în comunitățile locale. Ne bucurăm să fim alături de Asociația CONIL și de copiii care au cea mai mare nevoie de activități dedicate pentru a-și dezvolta atenția, răbdarea și spiritul de echipă, dar mai ales pentru a învăța cât de important este să creăm un viitor mai bun pentru noi toți.”, Adrian Nicolaescu, VP marketing, eCommerce, comunicare și sustenabilitate Mega Image.

Copiii cu nevoi speciale din cadrul Școlii Primare Conil s-au bucurat de o activitate benefică atât în scop terapeutic cât și în scop recreativ. Au plantat flori, arbuști, fructe și legume, au fost grijulii cu plantele, s-au distrat și au înțeles că sunt capabili de a crea lucruri frumoase împreună! Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile în scop terapeutic pe care Grădina Urbană le oferă copiilor speciali: dezvoltarea atenției, a răbdării, a simțurilor, sporirea curiozității și a spiritului de echipă, dezvoltarea abilităților motrice.

Asociația Conil își propune derularea cât mai multor activități în cadrul Grădinii Urbane, benefice atât copiilor cu nevoi speciale cât și mediului înconjurător. CONIL este mai mult decat o asociatie înființată pentru a oferi sprijin copiilor speciali. CONIL înseamnă o șansă reală la o viață aproape normală pentru copiii cu diferite dizabilităti: autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranță pentru sute de familii care se confruntă cu un astfel de diagnostic.

Pentru detalii suplimentare, despre cum vă puteți implica și susține educația, recuperarea și integrarea copiilor speciali, CONIL vă stă la dispoziție pe email office@conil.ro sau la telefon 0784 412 222.