Enter your keyword

post

Asociația Ateliere fără Frontiere a donat 2.000 de calculatoare pentru 110 școli, prin Dăm Click pe România

Împreună cu partenerii strategici de la Kaufland România și OMV Petrom, asociația Ateliere Fără Frontiere a sprijinit educația și mediul prin donația de calculatoare recondiționate către 110 școli în perioada august 2021 – ianuarie 2022.

Misiunea Dăm Click pe România este aceea de a reduce inechitatea educațională dintre mediile urbane dezvoltate și cele rurale sau urbane marginalizate. Astfel, proiectul recondiționează calculatoare la care companiile renunță după câțiva ani și le donează către școlile unde orele de TIC sau informatică se desfășoară mai mult teoretic decât practic.

Calculatoarele pe care le aveau școlile și instituțiile educative înscrise în proiect fie nu aveau calculatoare deloc, fie erau mai vechi de 15 ani.

„Lucrurile s-au schimbat în bine odată cu dotarea școlii noastre cu 20 de calculatoare din partea unor oameni cu suflet mare, care au adus bucurie, mai ales în sufletul elevilor de la gimnaziu și al profesorului de TIC. Acum fiecare elev lucrează la un calculator, avem acces la Internet  iar orele de informatică și TIC sunt o adevărată plăcere, mai ales că mulți elevi nu au acasă un computer.” a spus doamna director Stan, de la Școala Gim. Darova.

O noutate pentru programul de donații al asociației a fost concursul organizat la finalul anului 2021, „Școala Viitorului”. Școlile și elevii care au beneficiat de donația de calculatoare au fost provocați de organizatorii proiectului să înscrie lucrări de artă digitală prin care să ilustreze modul în care cred ei că v-a arăta educația peste 50 sau 100 de ani.

10 lucrări câștigătoare au fost premiate fiecare cu un echipament format dintr-o tablă interactivă și un videoproiector.

„Am aflat cu bucurie grozavă că suntem și noi pe lista de câștigători „Școala Viitorului”. Acest premiu a intra în dotarea laboratorului de turism și alimentație, unde este folosit de elevi pentru rezolva fișe de lucru, fișe tehnologice și alte materiale de specialitate” – prof. Mehedeniuc Georgeta de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie din județul Suceava- laureat Dăm Click pe România și câștigător al concursului „Școala Viitorului”.

În total, peste 20.000 de elevi beneficiază acum de pe urma donației de echipamente recondiționate în atelierul educlick al asociației Ateliere Fără Frontiere, fie că ele că au fost distribuite direct către elevii care nu aveau un calculator acasă sau instalate la școală, în laboratorul de informatică sau în sălile de curs.

Proiectul continuă și în 2022 și își propune ambițios, donarea a 4000 de calculatoare recondiționate către 200 de școli din medii defavorizare, ce vor avea aprox 30000 de elevi și profesori beneficiari.