fbpx

Enter your keyword

post

Apple investește în energie regenerabilă pentru a adresa impactul climatic al energiei utilizate pentru încărcarea dispozitivelor pe care le produce

Apple investește în energie regenerabilă pentru a adresa impactul climatic al energiei utilizate pentru încărcarea dispozitivelor pe care le produce

Gigantul Apple a anunțat săptămâna aceasta o nouă investiție în energie din surse regenerabile în Australia, prin care vrea să adreseze impactul climatic al energiei utilizate de clienți pentru încărcarea produselor pe care le produce și comercializează, potrivit ESG Today.

Foto: Laurenz Heymann/Unsplash

Anunțul face parte din ambițiile Apple de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon de-a lungul tuturor tipurilor de impact pe care le are businessul său, începând cu lanțul de aprovizionare implicat în producție și până la ciclul de viață al produselor, până în 2030 – o țintă pe care compania a stabilit-o în 2020. 

Apple a atins neutralitatea emisiilor de carbon cu privire la operațiunile directe în 2020, iar de atunci se concentrează pe adresarea emisiilor din întregul lanț valoric.

Mai mult de 70% din amprenta de carbon a companiei Apple este generată de energia utilizată în procesele de producție, iar electricitatea utilizată de clienții săi reprezintă 22% din amprenta de carbon.

Pentru a adresa emisiile de pe lanțul de aprovizionare compania lucrează cu furnizorii pentru ca aceștia să contracteze energie electrică din surse regenerabile pentru producția realizată în cadrul comenzilor Apple.

Compania a anunțat anul acesta primul proiect de energie regenerabilă în Texas, iar acum l-a anunțat pe al doilea în Australia. Conform Apple, noua investiție va produce o cantitate de energie echivalentă cu cea necesară pentru a alimenta 80.000 de locuințe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.