fbpx

Enter your keyword

post

Angajații Apple din statul Maryland au votat pentru a se alătura unui sindicat, marcând o premieră în SUA

Angajații Apple din statul Maryland au votat pentru a se alătura unui sindicat, marcând o premieră în SUA

Angajații Apple din statul american Maryland au votat la finalul săptămânii trecute pentru a intra într-un sindicat, fiind primii angajați de retail ai gigantului american care reușesc o astfel de mutare pe piața din SUA, potrivit Reuters.

Foto: Laurenz Heymann/Unsplash

Mai mult de 100 de angajați din Towson, Baltimore, au marcat o premieră națională atunci când au votat cu o majoritate copleșitoare să se alăture în sindicatul cunoscut drept International Association of Machinists and Aerospace Workers, conform unui mesaj transmis de sindicat.

Acești angajați formează acum Coaliția Organizată a Angajaților de Retail, iar Tim Cook, CEO-ul Apple, spune că aceasta are sprijinul unei majorități în rândul angajaților.

Eforturile de sindicalizare ale angajaților încep să fie din ce în ce mai prezente la nivel global, dar mai ales printre angajații unor mari companii americane, cum sunt Amazon și Starbucks.

Trebuie menționat că angajații Apple din Atlanta își doreau anterior să intre într-un sindicat, însă și-au retras solicitarea luna trecută, susținând că sunt intimidați de către companie. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.