fbpx

Enter your keyword

post

Americanii vor să interzică utilizarea plasticului de unică folosință în interiorul parcurilor naționale

Americanii vor să interzică utilizarea plasticului de unică folosință în interiorul parcurilor naționale

Adinistrația Biden vrea să elimine utilizarea produselor din plastic de unică folosință pe teritoriul rețelei ample de parcuri naționale de pe teritoriul țării, într-o încercare de a limita poluarea masivă cu plastic care a afectat deja întreaga planetă, potrivit The Guardian.

Foto: Jeremy Bishop/Unsplash

Departamentul american de Interne va interzice utilizarea plasticului de unică folosință în parcurile naționale treptat până în 2032. Guvernul va identifica opțiuni mai puțin nocive pentru mediul înconjurător pentru a înlocui sticlele de plastic, ambalajele și alte produse. O alternativă mai puțin nocivă ar putea fi reprezentată și de produsele fabricate din materiale compostabile.

Anterior, parcurile naționale aveau dreptul de a alege în mod individual dacă interzic vânzarea sticlelor de plastic, însă acest lucru s-a schimbat în timpul administrației Trump, care a eliminat acastă opțiune la presiunea industriei de apă îmbuteliată.

Noua interdicție înseamnă o reducere cu 80.000 a cantității totale de deșeuri plastice produse anual în SUA. Poluarea cu plastic la nivel global este un fenomen generalizat care nu mai poate fi contestat în acest moment, după ce au fost descoperit mii de miliarde de bucățele de plastic peste tot, de la oceane și până la zăpada proaspătă din Antarctica.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.