Enter your keyword

post

Allianz: Nivelul emisiilor anuale de carbon ar putea scădea cu 30.000 de tone la nivel european dacă procentul reparațiilor auto prietenoase cu mediul ar crește cu 2%

Dacă procentul reparațiilor auto prietenoase cu mediul ar crește cu 2% la nivel european nivelul emisiilor anuale de dioxid de carbon ar putea scădea cu 30.000 de tone, a concluzionat grupul de asigurări Allianz, conform unui comunicat de presă.

Foto: Klaus-Peter Roehler; Member of the Board of Management of Allianz SE

În asigurările auto, vedem multe pârghii pentru gestionarea sustenabilă a despăgubirilor care pot reduce semnificativ emisiile de CO2. În acest context, găsirea unor oportunități adecvate pentru a repara, mai degrabă decât pentru a utiliza piese noi, are cea mai mare importanță”, a explicat Klaus-Peter Roehler, membru al Consiliului de Administrație al Allianz SE.

Cea mai mare parte a daunelor provocate în timpul unei coliziuni este reprezentată dedaune de dimensiuni mici și medii, afectând în principal părțile exterioare ale vehiculului.

În aceste cazuri reparațiile sau utilizarea de piese care nu sunt noi ar însemna o amprentă de carbon mai redusă.

 „Deși aceste opțiuni de reparare sunt deja utilizate în prezent, vedem încă un mare potențial de îmbunătățire. Dacă asigurătorii cresc numărul de reparații auto în Europa cu doar două puncte procentuale pe an, conform calculelor experților noștri, pot fi evitate aproape 30.000 de tone de emisii de CO2, echivalentul consumului anual de energie a aproximativ 5.100 de gospodării. Aceste statistici stau la baza propunerii noastre de a crește numărul de reparații prietenoase cu mediul în viitor”, a adăugat Roehler.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.