fbpx

Enter your keyword

post

Afaceri pentru Viitor, sezonul 2 ep. 4: Liviu Solomon, Fondator și CEO Texdata

Afaceri pentru Viitor, sezonul 2 ep. 4: Liviu Solomon, Fondator și CEO Texdata

Adoptarea principiilor sustenabilității este vitală pentru viitorul oricărei afaceri, consideră Liviu Solomon, Fondator și CEO Texdata, producător pentru companii din industria modei. Compania fondată în urmă cu aproape două decenii a ajuns, în prezent, la afaceri de peste 10 milioane de euro.

Dacă înțelegi că trebuie să fii sustenabil în viitor, atunci este o oportunitate, pentru că sunt foarte multe branduri care conștientizează importanța. Tu, ca producător, dacă nu te aliniezi ideii de sustenabilitate, nu mai ai loc la masă”, a declarat Liviu Solomon în cadrul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Afaceri pentru Viitor”, dedicat IMM-urilor, susținut de ING.

Fondatorul Texdata crede că nu vor supraviețui testului timpului afacerile care nu au o strategie de investiții și cele care nu privesc în afara propriilor granițe. Un business care va muri este un business care nu ține cont de realitatea zilei de azi, trăiește sub o cupolă de sticlă, unde crede că este confortabil fără investiții sau care speculează doar momentul, fără planuri de viitor”, spune Liviu Solomon.

În prezent, compania sa produce aproape 60% din energie prin intermediul panourilor solare, iar următorul pas este ca Texdata să devină complet independentă energetic, folosind energie regenerabilă.

În acest moment, industria textilă este una dintre cele mai poluante la nivel global. „Tot acest consum exacerbat, sigur că duce în sfera poluării masive, și stocurile imense care sunt la momentul acesta în industria textilă, sigur că au impact masiv asupra mediului. Din păcate, nu am văzut politici de recirculare a stocurilor sau pur și simplu sunt ignorate”, afirmă Liviu Solomon.

Antreprenorul subliniază că investițiile în sustenabilitate vor permite o calitate mai bună a vieții pe termen lung. Chiar dacă pare că e mai scumpă, sustenabilitatea, de fapt, este mai ieftină. De ce? Pentru că avem o viață cu o calitate mai bună. Nu peste zece ani, ci începând de mâine. Dar acest lucru nu merge decât cu efort colectiv”, susține CEO-ul Texdata.

Sezonul 2 „Afaceri pentru viitor” dedicat IMM este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România, în parteneriat cu ING.

Programul „Afaceri pentru Viitor” este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.