Enter your keyword

Afaceri pentru Viitor ep #4 | Mihai Rohan, Președinte PATROMAT

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) a lansat programul “Afaceri pentru viitor”, o serie de emisiuni în care aducem față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

În cel de-al patrulea episod al emisiunii „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Mihai Rohan, Președinte PATROMAT (Federația Patronală din Industria Materialelor de Construcții din România), unul dintre cei mai importanți lideri din industria cimentului din România, care a participat activ de-a lungul timpului la dezvoltarea acestui sector pe plan local.

„Vorbind cu oamenii, am constatat că cea mai mare spaimă a managerilor este schimbarea. Dacă ai această spaimă (ca manager, n. red.), și nu te simți în stare să faci o schimbare în organizația ta, trebuie să-l lași pe altul. Schimbarea trebuie acceptată, asumată și făcută de către manager. El trebuie să o facă, nu altcineva”, a spus Mihai Rohan în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”.

Pentru ca sustenabilitatea să poată fi integrată în mediul antreprenorial, rolul pe care trebuie să și-l asume un lider este cel al unui vizionar. „Rolul unui lider este să aibă viziune. Dacă ai viziune, lumea te urmează, are încredere în tine, și, dacă vede că obții rezultate bune, este o dovadă că ești pe drumul cel bun. Daca n-ai viziune, pierzi startul, ești un <<follower>>, nu un lider”, adaugă Mihai Rohan.

Companiile din industria cimentului au înțeles importanța preocupării pentru protecția mediului, făcând demersuri pentru a reduce emisiile de CO2, însă eforturile pentru a avea o economie sustenabilă trebuie susținute la nivel mondial.

Totodată, Mihai Rohan consideră că modelele de bună practică în ceea ce privește conceptul de „zero waste” din anumite localități din România, cum ar fi Ciugud (județul Alba) și Oradea, ar putea fi replicate și în alte orașe din țară, dacă liderii politici locali ar da dovadă de inițiativă și voință.

Emisiunea “Afaceri pentru viitor” este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România.

Programul Afaceri pentru viitor este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.