fbpx

Enter your keyword

Afaceri pentru Viitor editia 3

Afaceri pentru Viitor editia 3

Afaceri pentru Viitor ep #3 | Sorin Preda, Fondator și CEO Global Vision

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) a lansat programul “Afaceri pentru viitor”, o serie de emisiuni în care aducem față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

Economia românească poate fi caracterizată de o lipsă a rezilienței companiilor, consideră Sorin Preda, fondatorul și CEO-ul Global Vision, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori locali de spații logistice și industriale. În prezent, Global Vision dezvoltă parcul Constanţa Busi­ness Park, în parteneriat cu Globalworth. Declarația a fost făcută în cadrul celui de-al treilea episod al emisiunii „Afaceri pentru Viitor”.

„Aceasta este trăsătura cea mai importantă a economiei românești: lipsa de reziliență a operațiunilor și a companiilor românești, în general, care vine din foarte multe zone. […] Capitalizarea slabă este una dintre marile probleme. […] Prima generație de antreprenori români nu a reinvestit capitalurile câștigate. A ajuns la un nivel de trai suficient de bun […] și nu s-a întâmplat ceea ce în orice economie cu tradiție se întâmplă, adică reinvestirea capitalului câștigat”, a declarat Sorin Preda, radiografiind istoria antreprenoriatului local postdecembrist. 

Emisiunea “Afaceri pentru viitor” este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România.

Programul Afaceri pentru viitor este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.