Enter your keyword

Afaceri pentru Viitor ep #2 | Ana Maria Mihăescu, fost manager regional IFC

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) a lansat programul “Afaceri pentru viitor”, o serie de emisiuni în care aducem față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

Cât de pregătit este mediul local de afaceri să facă tranziția către o economie mai echitabilă și un business mai sustenabil? Aflăm în ediția de astăzi de la Ana Maria Mihăescu, fost manager regional IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale și membru independent în consiliile de administrație ale mai multor companii, precum Raif­feisen Bank Ro­mânia și MedLife.

Este unul dintre cei mai experimentați manageri români din sectorul bancar, fiind, totodată, o voce importantă în susținerea aplicării conceptelor de guvernanță corporativă și sustenabilitate.

„Tot ceea ce este sustenabil este profitabil, dar nu tot ceea ce este profitabil poate fi și sustenabil. Cel mai simplu să explic este pentru zona de resurse naturale. Dacă le exploatezi într-un mod în care nu ții cont și de mediul înconjurător, până la urmă acest lucru ajunge să fie contraproductiv, se întoarce împotriva ta, și sunt exemple în istorie”, a spus Ana Maria Mihăescu în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”.

În același timp, necesitatea integrării educației în ceea ce privește sustenabilitatea în mediul antreprenorial este foarte mare.

„Educația trebuie să înceapă de la micii antreprenori, pentru că ei vor fi expuși celui mai mare risc. Marile societăți dacă se vor preface doar că sunt <green> vor avea suficiente provizioane ca să răspundă la niște pierderi temporare și ele se pot adapta foarte rapid, sunt destul de agile. Societățile mici însă, care sunt mai agile decât cele mari, nu au resurse și, cu cât le ajutăm mai devreme, cu cât le spunem de aceste lucruri […], vor exista măsuri care vor avea un efect drastic asupra bunăstării populației”, adaugă fostul manager regional IFC.

Emisiunea “Afaceri pentru viitor” este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România.

Programul Afaceri pentru viitor este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.