fbpx

Enter your keyword

post

„Adoptă un Copac”invită voluntarii să participe la o activitate plăcută în aer liber, pentru a proteja sudul României

„Adoptă un Copac”invită voluntarii să participe la o activitate plăcută în aer liber, pentru a proteja sudul României

Primăvara aceasta, programul de împădurire „Adoptă un Copac” invită la voluntariat pentru un județ mai protejat împotriva schimbărilor climatice.  Activitatea va avea loc în comuna Breasta, județul Dolj,  sâmbătă, pe 19 și 26 martie (începând cu orele 9:30/11:30).  Acțiunea de împădurire face parte din campania națională „România planteaza pentru mâine”, sustinuta de OMV Petrom și  primăria Breasta. Participanții pot primi adeverințe de voluntar ce le atestă implicarea. Elevii, studenții și profesorii sunt încurajați să participe pentru a dobândi abilități și experiențe noi.

Toate costurile de participare, masa și transportul sunt acoperite de  organizatori. Pentru cei care nu dețin mașini personale, există opțiunea  autocarelor cu plecare din parcarea Sălii Polivalente din Craiova și retur.
Pentru a deveni voluntar în cadrul acțiunilor este necesar ca participanții să completeze formularul online de la adresa: www.surveymonkey.com/r/adoptauncopac, până vinerea anterioară  evenimentului la care vor participa, ora 11.

Mai multe informații despre acțiunile de plantare găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului. Programul „Adoptă un copac” al asociației Viitor Plus a pornit în 2008, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 131 de hectare plantată prin implicarea a peste 16.000 de voluntari, în 15 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice.