Enter your keyword

post

A fost lansat Raportul privind obiectivele de dezvoltare durabilă 2022

Raportul privind obiectivele de dezvoltare durabilă 2022 este singurul raport oficial al ONU care monitorizează progresele înregistrate la nivel mondial în ceea ce privește Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Utilizând cele mai recente date și estimări disponibile, The SDGs Report 2022 oferă comunității mondiale o verificare a realității cu privire la impactul devastator al multiplelor crize care afectează viața și mijloacele de trai ale oamenilor. Acest Raport anual privind ODD este elaborat de UN DESA, în colaborare cu întregul sistem statistic al ONU, format din peste 50 de agenții internaționale și regionale, pe baza datelor din peste 200 de țări și teritorii.

Raportul privind obiectivele de dezvoltare durabilă 2022 oferă o imagine de ansamblu la nivel mondial a progreselor înregistrate în ceea ce privește punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, utilizând cele mai recente date și estimări disponibile. Raportul urmărește progresele înregistrate la nivel mondial și regional în ceea ce privește cele 17 obiective, cu analize aprofundate ale unor indicatori selectați pentru fiecare obiectiv.

Potrivit Raportului, crizele în cascadă și interconectate pun în mare pericol Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, împreună cu însăși supraviețuirea umanității. Raportul evidențiază gravitatea și amploarea provocărilor cu care ne confruntăm. Confluența crizelor, dominată de COVID-19, de schimbările climatice și de conflicte, creează efecte în lanț asupra alimentației și nutriției, sănătății, educației, mediului, păcii și securității și afectează toate Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD). Raportul detaliază inversarea unor ani de progres în ceea ce privește eradicarea sărăciei și a foametei, îmbunătățirea sănătății și a educației, furnizarea de servicii de bază și multe altele. De asemenea, indică domeniile în care trebuie să se ia măsuri urgente pentru a salva ODD și pentru a realiza progrese semnificative pentru oameni și pentru planetă până în 2030.

Urmărește rezumatul raportului chiar aici: