Enter your keyword

post

A doua cea mai populată țară din lume interzice mai multe produse din plastic de unică folosință

India a impus la finalul săptămânii trecute o interdicție asupra unei game variate de produse fabricate din plastic de unică folosință, de la paie și până la anumite pachete de țigări, într-o încercare de a lupta cu poluarea, potrivit Reuters.

Foto: Volodymyr Hryshchenko/Unsplash

Mai multe companii din industria alimentară, a băuturilor sau din cea a produselor de larg consum au făcut presiuni asupra guvernului pentru a întârzia această reformă, susținând că va aduce perturbări în piață. Totuși, autoritățile nu au cedat în fața presiunii de data aceasta.

Deșeurile plastice au devenit o sursă de poluare tot mai devastatoare în India, a doua cea mai populată țară din lume. Creșterea economică rapidă a alimentat cererea pentru bunuri care sunt însoțite de multe ori de produse fabricate din plastic de unică folosință, precum tacâmuri de unică folosință sau paie de plastic.

Dincolo de această interdicție, India duce lipsă de un sistem organizat de management al deșeurilor plastice, în contextul în care țara utilizează circa 14 milioane de tone de plastic în fiecare an.

Din cauza lipsei acestui sistem organizat, țara se confruntă cu tot mai mult gunoi. Străzile orașelor sunt pline de deșeuri plastice care ajung să înfunde canalizări sau să contamineze râuri și oceane.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.