fbpx

Enter your keyword

post

Raport: Mai multe asociații care reprezintă mediul privat încearcă să blocheze cele mai importante politici publice pentru protejarea biodiversității

Raport: Mai multe asociații care reprezintă mediul privat încearcă să blocheze cele mai importante politici publice pentru protejarea biodiversității

Mai multe grupuri și asociații care reprezintă unele dintre cele mai mari companii private din lume se opun aproape tuturor politicilor publice relevante pentru protejarea biodiversității, ceea ce le împinge să facă lobby pentru ca inițiativele legislative să fie blocate, potrivit unui raport realizat de think-tank-ul climatic InfluenceMap, citat de The Guardian.

Photo 8633144 © Pavel Losevsky | Dreamstime.com

Autorii raportului au descoperit că 89% din activitatea prin care asociațiile se implică în SUA și în Europa este gândită pentru a întârzia, a diminua sau a bloca progresele cu privire la legislația necesară pentru a combate criza biodiversității.

Doar 5% din comunicările acestora au fost pozitive, în favoarea protejării biodiversității, în timp ce restul de 6% au fost mixte sau neutre.

Studiul a analizat 750 de comunicate de presă, articole de blog, rapoarte, discursuri și conturi de social media, de la 12 asociații care reprezintă industria inclusiv Camera de Comerț Americană, American Petroleum Institute, BusinessEurope sau Copa-Cogeca.

Printre membrii acestor asociații se numără giganți precum JPMorgan Chase, Amazon, Apple, Toyota, Microsoft, Samsung, ExxonMobil. Trebuie menționat că autorii studiului nu au examinat în detaliu alinierea dintre poziția asociațiilor și poziția fiecărei companiii în parte pe tema diversității.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.