fbpx

Enter your keyword

post

Ce a făcut Alphabet cu cele 5,7 miliarde de dolari obținute prin cea mai mare emisiune de obligațiuni sustenabile din istorie

Ce a făcut Alphabet cu cele 5,7 miliarde de dolari obținute prin cea mai mare emisiune de obligațiuni sustenabile din istorie

Alphabet, compania-mamă a Google, a publicat un raport prin care a scos la iveală modul în care a alocat cele 5,7 miliarde de dolari obținute în 2020 prin intermediul a ceea ce s-a remarcat drept cea mai mare emisiune de obligațiuni sustenabile din istorie, potrivit ESG Today.

Foto: Kai Wenzel/Unsplash

Clădirile „verzi” și energia regenerabilă sunt principalele direcții de investiții alese de cei de la Alphabet. Conform raportului, grupul s-a concentrat pe opt categorii „verzi” și „sociale”, care variază de la eficiență energetică, la energie curată, respectiv locuințe accesibile sau eforturile de a combate pandemia de Covid-19.

Concret, 5,3 miliarde de dolari au fost direcționate către investiții de mediu, în timp ce restul s-au îndreptat spre categorii sociale.

Principala categorie de investiții a fost cea a clădirilor „verzi”, unde Alphabet a investit 2,5 miliarde de dolari în design, proiectare, construcție și renovare pentru 14 clădiri, cu o suprafață totală de peste 800.000 mp. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.